Stolt tjej som kom hem med en liten halloween lykta från dagis idag. Hon förklarade glatt att den var "rorange". Underbara unge! Ja, jag känner mig helt rätt, på med skinnjackan bara. Skrutt kör gummistövlar och vill inte stå stil och bli fotograferad. 

Veckan har börjat bra, SJ har skött sig exemplariskt, bara några minuters förseningar och idag tog morgontåget knappt 20 minuter från Katrineholm till Norrköping, härligt! 

Har dock känt mig lite halvkrasslig senaste dagarna, lite halsont och snorig. Men nu är jag på bättringsvägen, men shit vad trött jag är på kvällen. Tar ju emot att vänja sig vid mörkret som infinner sig strax efter fyra på kvällen... 

Nog om det, jag måste delge min kära dotters senaste tilltag för att "chocka" sin mamma. Första incidenten skedde i fredags, vi hade bjudit över goda vänner på middag och jag hade fullt sjå i köket. Skrutt var med och hjälpte till hon också, mest är hon i vägen men det är ju en viss charm att ha henne med också. 
Hur som helst, när gästerna anlände så blev ju kramkalas och sen fastna vi vuxna ståendes i köket och prata. Från ingenstans kommer då skrutt med en liten sax, tar tag i min nya blus och sätter saxen i den?! 

Jag hamna tillfälligt i chock, jag fann mig inte att bli arg för jag blev så förvånad. Vart kom det ifrån?! Helt plötsligt hamna skrutt i allas fokus, och det var förmodligen det hon var ute efter. Jag försökte förklara lugnt och sansat att man inte får klippa i kläder. Och jag var tydlig med att berätta  att jag nu blev jätte ledsen över att hon orsakat ett hål i min nya blus. Skrutt skruvade på sig en stund innan hon glatt förklarade att "de val lätte loligt!" 

Släppte snabbt hela incidenten, inte läge att lägga energi på det där och då. Men när jag skulle lägga henne så pratade vi om det. Jag förklarade då hur ledsen jag blev att hon klippte i min nya blus, drog en parallell att om jag klippte i hennes favoritklänning så skulle hon ju bli jätte ledsen. 
Oj, vad det träffade henne, hon började genast darra på underläppen sen kom tårarna. Vi pratade om att man inte får klippa i kläder, sen släppte vi det och jag sa att jag inte var arg längre(=pedagogiskt riktigt?) 

Inga fler saxincidenter efter det, men igår när skrutt och jag lagade mat tillsammans så hände något liknande. Vi var mitt uppe i att röra i grytorna, skrutt var i allra högsta grad delaktig. Hon får ha egen stekspade och hjälper till att ha i ingredienserna. Helt plötsligt försvinner hon, jag tänkte att hon kanske gick in till TV:n en stund. 

Så helt plötsligt ser jag i ögonvrån att hon står och "målar" på köksdörrarna! Då har hon varit och hämtat min svarta skoputs och smetar ut den på köksdörrarna. 

Återigen blev jag så förvånad, var kom det ifrån? Vi stod ju och lagade mat?! Men jag fann mig snabbt, blev inte jätte arg vilket förmodligen berodde på att jag var så förvånad över hennes tilltag. Hon fick ta en trasa och tvätta bort det, ren tur att hon inte gjorde det på en vägg för då hade vi aldrig fått bort det. Jag tror att vi kom överens om att man inte får använda skoputsen på dörrarna... 

Långt inlägg i dag. Men som sagt vad händer här näst? Och vart får hon allt ifrån? Är väl bara att vara beredd...

Bjuder på en bild från sommaren. Härliga sommar skynda dig tillbaka!