Så sitter man på tåget igen. Kom knappt upp i morse, snozade en kvart vilket gjorde att det blev väldigt stressigt att äta frukost. Men jag hann och jag hann också få i ordning skrutt så Fredrik bara kunde lämna henne på dagis. 
Ikväll ska vi fira Valborg i Vingåker hos farmor Lotta. Förhoppningsvis tar vi oss ner till slottet och får se brasan. Sen väntar några dagars ledighet, skönt! 

Skrutt fick hårspännen igår. 
Varför bara ha ett när man kan ha tolv?!

En annan väsentlig fråga är hur länge mina nya skinn skor kommer att vara vita?
Impregnerade två gånger och jag har investerat i ett speciellt medel för att göra rent dom. Men ändå? Vita skor är vits skor och det blir ju skitiga varesig man ville eller inte... 
Måndagskvällen spenderades med en stund i lekparken. Både jag och Fredrik är förundrade över hur snabbt skrutt växer. Sist vi var och lekte i skolans lekpark så kunde hon inte klättra i nätet själv, nu klättrar hon utan problem upp. Och hon är stark! Vid nåt tillfälle tappa hon greppet och blev hängande i en hand "kan någon hjälpa mig?" Ropar hon då helt lugnt medans hon hänger där. Pappa Fredrik var snabbt framme. 
Vad underbart det är med lite värme och ljus på kvällarna. Snart semester, bara tio veckor kvar. 

Min klättermus

Stark

Och snabb!

Kul med hinderbana

Pappa kan klättra högt

Men skrutt kan klättra nästan lika högt! 

Kvällen avslutades med en välbehövlig dusch för skrutts del. Hon har med sig en sandhög i skorna varje dag men hur hon kan ha nästan lika mycket sand innanför strumporna är ett mysterium. 
Det blev jag som fick läsa igår kväll, hon har alla sina vykort och födelsedagskort ligger samlade vid sängen så det brukar vara det vi läser innan hon ska somna. 
Men igår hade hon kompletterat korten med lite reklam. 

Snack puckat det känns att läsa reklam för prenumeration för Sörmlands bygden som godnattsaga. Men hon vill promt att man ska läsa den?!

Tur att jag sagt ifrån om reklam på vår postlåda. Vem vet vad vi tvingas läsa annars. 
Nu kör vi tisdagen, snart Valborg och sista dagen för april. Tiden går så fort. 
Det blev visst ingen uppdatering på bloggen igår. Och i morse hade jag sällskap på tåget av en gammal barndomsvän som pluggar i Norrköping. Då vill man ju ogärna vara osocial med att uppdatera bloggen. 

Så nu gör jag det på hemvägen istället. Står och väntar på tåget, vilket väder! Bara för det blir det dåligt väder till Valborg. "Alltid frysa på Valborg" är alltså ett vedertaget faktum även i år. 

Igår blev en lugn dag, Fredrik var lite seg efter lördagskvällens utgång. Med all rätt faktiskt, har dock lovat att inte skriva något om det, eller publicera film...

Idag har det rullat på snabbt, och så är det kort vecka. Skönt! Får se om jag ger mig ut och springer nåt i veckan måste ju ladda till nästa lopp. 

Blev faktiskt lite kantstött i dag på lunchen. Kollegorna visste att jag skulle tävla så det var många som frågade hur det hade gått. Sa som det var att jag var nöjd med tiden som hittills är min snabbaste. Började ju i november så jag här haft en bra utveckling hittills. 
Alla tyckte det var jätte bra tid och jag fick beröm, och det stärker ju en alltid. Man slutar väl aldrig att bli glad av beröm?

Men så är det en person som har som allmän hobby att trycka ner andra människor. Som tycker sig veta liiite bättre än alla andra och gärna informerar om detta när tillfälle ges.
Så hen vänder sig till mig och deklarerar   "27 är inte en bra tid, själv sprang jag på 22 när det begavs sig"

Men vad skönt det måste vara för personen ifråga att få det sagt, trycka ner mig lite för att få förkunna sin egna förmåga. Suck, jag blev faktiskt lite ledsen, men det är väl bara till att strunta i tänkte jag sen. Jag är nöjd med min insats och det är huvudsaken. Bara tråkigt att man tvingas omge sig dagligen av personer som sprider negativ energi. 
Fast det hör ju till, och det är ju faktiskt ganska bra att man träffar på såna människor ibland så får man goda exempel på dåliga egenskaper som man bör undvika att dra på sig. 

Nehe, nog om det. Här kommer en bild på min nya Vagabond sneaker i solen. Nu ska jag hem och ta måndagkväll.