Här har ni dagen i bilder: 

Frukost vid 08.00. Natten hade gått bra för Juni trots gipset och smärtan hade hon kunnat sova. 

Jag och skrutt gav oss iväg på tidigt äventyr. Nämligen en skotertur med Emil. Det var jätte kul och utsikten uppe på "fjället" var så vacker när solen var på väg upp över topparna.

Skrutt tyckte det var kul att åka skoter, jag tycker det var lite läskigt men tackvare att skrutt var med så gick i lagom fart. 

Efter skoterfärden var det dags för skidskola. Skrutt och Olle verkade ha en var lektion. Det fick öva på att åka knapplift bland annat. 

Lektionen avlutades med att kusinerna brottade ner en av Skidlärarna?!

Efter lunch åkte vi tillbaka till barnbacken och åkte lite knapplift och lite slalombana. 
Skrutt åkte knapplift 

Olle likaså. 


Snart går starten till "hinderbanan" som skrutt kallade den. 

Tyvärr började det regna så vi fick avsluta och åka hem till stugan.

Skrutts favoriträtt till middag! 

Mums! 


Ja det senaste är ju en ren petitess i jämförelse med ett brutet ben. 

Dagen började bra, vi sov helt ok och kom upp i tid och fick i oss en gemensam frukost. Det var god stämning i stugan och alla var taggade inför att få åka skidor och barnen såg framemot skidskolan. 
Kusin Juni som är fem år hade skidskola innan vår skrutt och kusin Olle som är med 3-års gruppen. 
Vi kom i väg till backen (Tandådalen) och hann med ett åk innan vi åkte och lämnade skrutt på skidskolan. 
Första åket gick sådär, det var jätte bra glid på mina nya skidor dock är man ju alltid ringrostig i början man jag kände mig helt värdelös tyckte till och med att det var lite läskigt. För hoppningsvis är det bara att nöta på så kanske det känns bättre. 

Skrutt träffade Valle utanför skidshopen. 

Två taggade 3-åringar redo för skidskola! 

Sötisar! 

Skidlärarna Emma och Erik hade hyffsat bra koll på ungarna. 

Skidskolan höll på i en och en halvtimme, jag och Fredrik åkte lite själva tillsammans men åkte sen till skidskolan för att kolla läget. Det var trötta barn efter en timme men de kämpade på. Jag sprang upp och hjälpte skrutt med hennes vantar och när hon såg att det var jag kom tårarna. "Mamma, jag orkar inte mer" 
Och det är ju helt ok, hon tog sig ner för den lilla backen och fick sitta hos mig en stund men sen när hon såg att Olle var på väg upp för rullbandet igen så ville hon åka mera. Så det blev ett åk till och sen avslutades skidskolan med lite lekar och ramsor och då piggna skrutt till igen och var jätte glad.

Tyvärr fick vi dåliga besked att kusin Juni hade ramlad olyckligt i backen. Hon och Anders hade åkte en grön backe tillsammans efter skidskolan. Tyvärr hade Juni ramlat olyckligt och eftersom de åkte med lina hann Anders inte svänga undan utan råkade köra på henne. Benet vreds tokigt så det blev skotertransport till sjukstugan där det konstaterades att smalbenet var brutet. 

Så olyckligt och förbannat tråkigt. Vi tog med oss Olle tillbaka till stugan medans Anders och Ida följde med Juni till vårdcentralen i Sälen. 
Vi åt lunch i stugan och sen åkte vi tillbaka för lite eftermiddagsåkning i Hundfjället. Skrutt var trött men ville åka "soff-lift" så hon kämpade på i backen. Började illa när hon skulle åka knappliften och ramlade på en gång. "Jag vill faktiskt inte åka knappliften!!!"
Så typiskt eftersom det gick så bra förra säsongen. Så det var bara att åka bort hela vägen bort till "soffliften". 

Vi åkte med sele denna gång för skrutt ville inte åka själv utan skulle hålla i nån av oss och det är ju jätte svårt att åka då. Med sele känner hon sig lite tryggare även om det är en falsk trygghet för hon lär sig inte bromsa eller svänga själv. 

Men med lite möda tog vi oss ner några få åk, det snöade jätte mycket och var kallt och blåsigt. Skrutt var jätte arg och  skrek högt varje gång hon ramlade, men sen när hon såg ett litet gupp hon kunde åka i blev hon jätte glad och skrattade högt. 
Det var mysigt med kvällsåkning men skrutt tröttande snabbt och ville tillbaka till stugan så vi åkte hemåt efter nån timme. 

Kusin Juni kom hem med helgipsat ben framåt kvällen och såg rejält medtagen ut. Stackars liten, hon som verkligen hade sett framemot att få åka skidor nu blir det soff- eller sängläge resten av veckan. 

Bilderna är lånade från Idas instagram. 
Så tråkigt att veckan börjar såhär. Det är tråkigt att det ska hända överhuvudtaget men första dan känns ju dubbelt olyckligt!
Man får sig verkligen en tankeställare, det blir nog till att nöta och turas om att springa upp och ner i de minsta barnbackarna så skrutt verkligen lär sig bromsa och åka på egen hand. Själv funderar jag på att ta en skidlektion behöverlite tips så jag slipper råka ut för olyckor. 

Avslutar med lite fler bilder från skidskolan. 


Nu laddar vi om inför nästa dag då vi hoppas på otursfri åkning!  

PS: gällande naglarna så är typ alla av efter att ha brottats med pjäxorna av och på några gånger, men som sagt det känns ju löjligt att klaga över sånt och hade jag varit smart hade jag ju filat ner dom innan jag började brottas med pjäxorna... 
Framåt tre-tiden rullade vi in i Sälen. Stugan ligger vid Tandådalen och vi var först på plats vilket innebar att vi (Fredrik) fick skotta runt huset. Jag packade in allt och lyckades faktiskt få en viss ordning på all packning. 
Efter några timmar döck resten av gänget upp och det blev snabbt trångt i stugan. 
Vi har eget rum med en liten våningssäng så skrutt har installerat sig och trivs som fisken i vattnet. Och sen när kusinerna kom var lyckan gjord, vad de lekte och fixade. 
Vi avnjöt tacos på kvällen sen tog vi tjejer en promenad medans killarna la barnen. Själv var jag så trött så jag nästan slog ihop och somnade på vägen under promenaden. Skrutt var vaken när jag kom hem så jag la mig och läste tills hon somnade, och jag också... 
Tyvärr räknas jag nog som extremt osocial men jag smög ut och borstade tänderna och smög tillbaka till rummet och la mig. Fick bara sex timmars sömn inatt och jag vill verkligen att mina batteriet ska vara full-laddade i morgon när det blir premiär i backen och skrutt ska på skidskola och allt. Så god natt alla och framför allt mina vänner i stugan, i morgon väntar nya äventyr. 


Vi stannade och åt på Flottaren. 

Yay vi är i Sälen! "Är den där kullen Sälen?" Skrutt har koll. 

Fina Fazer-stugan i Tandådalen. 

Furu i överflöd. 

Lycka att få äta i soffan varje dag!