Det blev en tur till Romme idag. Vi satte klockan och var iväg hemifrån vid 7.30 nådde Romme lagom till 10.00
På med all utrustning och upp i backen. Det var bara 9 av 30 nedfarter öppna men de flesta backar som var öppna var    gröna vilket passade oss perfekt. 
Vädret var inge vidare och tackvare att snökanonerna är igång så var det stundtals väldigt disigt och kyligt. 
Skrutt som inte fått i sig någon frukost var inte på bästa humör. Av någon anledning hade hon fått för sig att hon skulle gå i skidskola och när hon insåg att det inte var möjligt blev hon ilsk och ville åka hem. Vi tog en timmes lunch och laddade på med våfflor sen var hon på gott humör igen. 
Hon körde med nya skidorna, de är i längsta laget men hon lyckas lösa det ändå. Blev dock en rejäl vurpa ut i skogen men hon slog sig som tur var inte. Mest blev hon arg och ledsen över att hon inte lyckades stanna som hon hade planerat. Hon är duktig på att svänga och bromsa men vi åker och plogar ganska mycket både hon och jag. 

Paus på vägen upp för att sträcka på benen. 

Redo för backen och så har hon lagt beslag på mina stavar. 

Liftarna stängde 15.00 men vi gav upp kvart i. Tog en stund att packa bilen men sen rullade vi hemåt. Blev ett stopp på Max i Köping för lite kvällsmat. 
"Mamma bara tar kort hela tiden!" 

Ja jag är ju tyvärr en sån jobbig typ... 

Då gäller det att klämma in så mycket som möjligt. 
Skrutt jublade högt över snön så måndagsförmiddagen ägnades åt pulkaåkning. 
Tur att vi har en bra backe bara några meter hemifrån. 

Efter lunch packade vi in oss i bilen och körde mot Örebro. Marieberg stod på schemat, kläder som passar en gravid stod på inköpslistan. 
Vi var tyvärr inte ensamna på Marieberg,  så mycket folk! 
Men jag gjorde en snabb tur på HM och fick tag i byxor och en tröja. Kan eventuellt behöva komplettera men just nu funkar det, har haft samma klänning i flera veckor nu känns det som, saknar att kunna ha byxor. 

Vi stannade i Örebro över natten, perfekt att kunna checka in hos mamma. Anledning att vi stannade över natten var för att vi hade siktet inställt på Gustavsviks badhus. Att bara ha 3 minuter med bil dit underlättar så vi var där redan vid tio-tiden. 
Ett smart drag eftersom det vid tolv-tiden blev helt tjockt med folk. 
Gustavsvik var helt ok, att det var mindre folk första timmarna gjorde ju att det var minimala köer till rutschebanorna. Helt perfekt! Mindre perfekt var värmen, eller rättare sagt avsaknaden av värmen! Det var så kallt i hela badhuset, skrutt var alldeles blå om läpparna. Poolerna för småbarn var varma så vi gick och värmde oss titt som tätt. Omklädningsrum och duschrum var under all kritik, trångt och dåliga duschar. Men trots det så hade vi en kul förmiddag vi gav upp efter 3,5 timme. Blev ett stopp på pizza hut innan hemfärd. 
Smaskens med pizzabuffe. 

Väl hemma blev det äntligen kusinträff, har ju inte kunnat ses på hela julhelgen då kusinerna haft magsjuka. Nu var alla friska och vi hade julklappsutdelning. 
Lite "showande" i utklädningskläder blev det också. 

Måste visa senaste inköpet också. Vi stannade till snabbt på babyproffsen i Örebro i måndags och snubblade över en vagn för vettigt pris. 
Brio Go med ligg och sittdel. Jag var inte helt förtjust i färgen men jag ville ju ha ett vitt chassi så det blev en kompromis. Och som sagt den var nedsatt och det var egentligen inte så mycket att tveka på. Jag velade men Fredrik stod på sig, direkt när vi rullade vagnen mot kassan så suckade paret bredvid oss. Det var tydligen också spekulanter men vi hann före. 
Skönt att ha vagn inhandlad, hade samma modell till skrutt så vi vet ju vad köpt. 
Den kom till sist, den efterlängtade snön. 
Man får tydligen äta den snön som snöar ner?! 

På eftermiddagen tog Fredrik med skrutt till skridskobanan. 

Men hon var mer intresserad av att leka med snön än att åka skridskor. 

Skrutt jublade högt när hon såg att snön låg kvar i morse. Idag blir det pulka-åkning!