Igår packa vi väskan för övernattning i Örebro. Moster Frida hängde på. 

Klockan ringde vid åtta tiden och jag snozade för många gånger så det blev lite stressigt. Tanken var att möta upp Fredrik på Gelleråsen i Karlskoga och se hans första tävling med nya bilen. 

Vi kom i väg med knapp marginal men hann faktiskt fram och kunde se tidskvalet. Det regnade konstant hela dagen och skutt frös så hennes händer var alldeles röda. "Jag vill ha vantar mamma!" 
Vantar i slutet av maj?! Maj 2015 går till historien som den kallaste och regnigaste vårmånaden någonsin! 
Tur att vi hade tält att stå under och full regnmundering med gummistövlar och allt. Skrutt tog tillflykt i bilen och satt och kollade youtube-klipp på min telefon i över en timme. 

Vid lunchen hittade skrutt en motorcykel i hennes storlek. "Lägg i en tia pappa så den startar!" Tyvärr så hade det behövts 490 tior innan den kunde startas... 


När Fredrik väl skulle köra hade vi läktarplats. Kallt! 

Enda bilden jag hann ta innan mitt mobilbatteri gav upp.

Det var ingen höjdartävling, tydligen hade  träningen innan vi kom gått bra. Då hade han fått hyffsade varvtider men när väl tidskvalet var så uteblev de snabba varvtiderna. Lite lätt frustrerad över resultatet i tidskvalet så återstod väntan innan det var dags för första heatet. 
Tyvärr blev det bara ett halvt varv, bilen small till och sen gick den bara på två av fyra cylindrar. Så det var bara att åka av och rulla in bilen i depån igen. Skrutt var förtvivlad. "Pappa vinner aldrig!" 

Det är inte lätt att ha en extrem hängiven supporten med sig, hon grät och var otröstlig över att pappa inte skulle köra mer. 
Ledsen, besviken, kall och blöt gav vi upp och rullade hemåt. 
Stannade på Marieberg och köpte ett Happy meal och lite jordgubbar så den hängivna supporten skulle bli på bättre humör. 
Fredrik kom hem vid åtta tiden och racingbilen hade fått nya delar och ska nu fungera igen. Så vi håller tummarna för bättre resultat och bättre väder till nästa tävling. 

Jajamän, igår var det vårruset. Kan inte säga att jag var supertaggad , satt kvar och jobbade och såg hur det regnade utanför fönstret. Men jag väntade in i det längsta och solen letade sig faktiskt fram. Var med minimal marginal och lämnade ombyte och väska i jobbets tält som var uppsatt precis vid målgång. 
Sen var det bara att skynda till start, klämde mig in i första startfållan och han bara starta runkeeper på telefonen så gick startskottet. 
Tycke jag hade ett bra flyt de första kilometrarna, lite trångt var det men det gick hyffsat bra att hålla tempo. Drottninggatan upp var seg och då började krafterna ta slut men jag orkade spurta in i mål och hamnade på en tid strax under 26 minuter. 
En minut bättre än förra året vilket jag abslout måste vara nöjd med även om jag hade velat komma ner i tid ytterligare. Men så är det ju alltid. 
Jag hann in lagom i mål och kunde pusta ut på gräsmattan en stund innan himlen öppnade sig och bjöd på en rejäl störtskur. 

Fredrik och skrutt var hejarklack så de mötte upp mig och så gick vi i spöregnet tillbaka till bilen. 
Avslutade kvällen med varsin glass på mc Donalds. Skrutt var lagom irriterad på mig för att jag hade ätit upp godisen jag fick när jag gick i mål. "Varför åt du inte bananen mamma! Du skulle ju spara godisen åt mig!" 

Som sagt lagom arg över att ha blivit snuvade på en godisbit en torsdagkväll. 
Sen var hon lite upprörd på att jag inte vann loppet. "Du måste springa snabbare" konstaterade både hon och Fredrik. 
Ja vad ska man säga? 
Vinnaren sprang på 18 minuter, tror knappast jag kommer vinna vårruset hur mycket jag än tränar, 18 minuter känns inte aktuellt... 

Men jag är glad att min lilla hejarklack kom och tittade i alla fall. 

Mycke jippon i startfållan

Hejarklacken


Fredrik väckte skrutt i morse, "det går inte hon vägrar vakna!"
Han bar ut henne och satte henne i soffan, hon blundade forfarande. 
"Titta hon sover ju som en stock! Jag måste dra till jobbet nu" 

Han försvann ut genom dörren och jag gick in till skrutt i soffan. 
"Du sover räv va?"

Hon börjar småflina lite med ögonen fortfarande stängda, sen viskar hon "mamma jag sover tiger och jag lura pappa" 
Vilken busunge! 

"Tiger-sover"


Öronen på. 

Randigt och söndertrasat hår, suck.