Kvällarna bara försvinner, man kommer hem fixar mat sen är det mörkt. 
Skrutt har varit trött på kvällarna så vi har inte tagit oss för så mycket. I måndags skyndade vi upp till skokanonen för att inhandla skor till hennes växande fötter. Blev tre par, lika bra att gardera med rejäla vinterkängor så det finns när väl vinterrusket infaller. 

Väl hemma spelade vi kort, närmre bestämt "finns i sjön" det tyckte skrutt var superkul. Så jämförde vi mandariner eller om det nu är satsumas/clementiner. Olika färg och smak var det i alla fall. 
Olika men ändå lika.

Smakar? 

Mm? 

Surt?! 

Igår kväll tog vi oss ut på en promenad, skrutt tjatade till sig att få åka vagn. Hon är både för stor och tung för vagnen och jag skulle helst se att hon tränade på att cykla. Men hon hade argument om både de ena och de andra så jag gav med mig. Vagnen är utsatt på försäljning på blocket men det är en så länge iskallt intresse så vi kan ju lika gärna nyttja den en stund till. 

Blev en promenad bort till Åsgatan och sen fick vi sällskap av Emelie till Ica nära. På hemvägen hade jag och skrutt långa disskusioner om månen och rymden. Månen var enorm i går kväll och jag nämnde att det faktiskt finns de som varit på månen. Sen följde frågorna... 
"Kan vi åka dit?" "Varför måste man ha rymddräkt?" "Kan vi ta ett kort på månen och skicka till Pontus i Norge för han kanske inte har någon måne där?"

Väl hemma hade vi en astrologilektion där jag gjorde mitt bästa för att förklara hur det funkar med planeten alla länder  och månen. Hade jordgloben till hjälp så det blev ju lite lättare för henne att förstå. Men följdfrågorna fortsatte att komma oupphörligt "varför är jorden rund?" "Varför märker inte vi att jorden är rund?" "Varför ramlar inte de längst ner av?" 
Som sagt alla svar leder till nya frågor, men det är ju helt klart relevanta frågor hon ställer. Till sist fick jag henne i säng och hon informerade mig innan hon somnade att hon gärna åker till månen nästa sommar istället för Turkiet "det är ju så oroligt i Turkiet ändå". 
Underbara unge, hon har verkligen huvudet på skaft. Och med huvudet fullt av funderingar så sov hon faktiskt hela natten i sin egen säng. Så skönt för en annan, är ju bra trångt när hon agerar fälgkors i mitten av vår säng varje natt. 
Ett par "blink-skor" lyckades hon tjata till sig på skokanonen. 
Cyklade av någon anledning utan vantar till stationen, händerna blev som isbitar. Jag har lite svårt att acceptera att kylan kom så fort, tyckte aldrig att det blev någon sensommar. Men igår plockade jag fram vantar och mössar åt samtliga familjemedlemmar, skrutt var noga med att få med sig ett par till dagis fast hon ville också vara barfota och ha foppatofflorna?! 

Helgen passerade som vanligt i turbofart, lördagen var jag effektiv. Jag hann med ett besök på tippen och fixade middag på kvällen med grillat och så efterrätt. Söndagen däremot, då var jag helt slut, seg och trött och orkade inte ta mig för nåt. Kan var skönt med såna dagar också, vi plockade ner studsmattan och Fredrik fixade lite i trädgården. Mina betongplattor förbli tre stycken, måste sätta fart med det där projektet, är ju bara ge sig den på att det ska bli klart och ta tag i det. 

Gjorde Fredriks favorit efterrätt i lördags när vi bjöd Christer och Britt-Marie på mat. 

Gott tyckte skrutt! 

Mmm!
Förmiddagen har vi hängt hos grannarna. De håller på och fixar i nya huset, mest rivs det för tillfället men snart ska det nog börja gipsas, målas och fixas. Kommer bli så fint. 
Vi hade picknick på gamla golvet. 

Evelina vägrar vara med på bild. 

Emil river över allt där han kan, här är det diverse rabatter som får ge vika. 

Till lunch blev det pastasallad, smaskens! En hungrig rottweiler syns i bild, mest intresserad av korvbitarna i den lilla gröna burken.