alltså av 2016. 


Dagarna bara springer förbi, vi kramar ur det sista ur året känns det som. Igår hade vi barnvakt till båda barnen så det blev middag och bio tillsammans med kära vänner i Norrköping. Vi såg hundraettåringen och den bjöd faktiskt på en del skratt. 

Idag hade jag en ledig dag så vi styrde bilen mot Finspångs badhus tillsammans med kompisarna. Det blev bad i tre timmar innan vi rundade av med lite käk på Max. 

Ja sen tog vi en omväg förbi en BMW butik för att kolla utbudet. Femåringen tyckte vi skulle spontanköpa en blå cab för sisådär sexhundratusen(?!). 
"Mamma alla vill ju ha en cab kan vi inte bara köpa en nu när vi är här" 
Jag informerade henne om att plånboken så här efter jul är en aning begränsad och det är sällan man spontanköper bilar för flera hundra tusen. Allt kostar pengar och man kan inte få allt vad man vill ha.
"Men mamma om du och pappa jobbar mer så får ni ju mer pengar och mamma jag får inte allt vad jag vill ha för jag vill faktiskt ha den i rosa och inte i blå!" 
Suck... 

Väl hemma fick vi köra bort femåringen till kusinerna. Hon packade sin resväska i morse, jag hade helt missat vart hon skulle så jag frågade varför väskan var packad. 
"Mamma jag ska på popcornparty hos kusinerna i kväll!"
Jag var helt ovetande om detta och Fredrik också. 
"Mamma vi har bestämt det, det är så nu, ring Anders och säg att det är party ikväll och jag ska sova över." (?!)

Fredrik fick ringa sin bror och jag vet inte hur mycket information han hade fått om partyt och nattgästen med den självlysande pyjamasen. Men det var ok i alla fall så vi körde bort henne till kusinerna när vi kom hem. Hon har verkligen egna initiativ, undrar ju hur det kommer arta sig i framtiden när hon planerar... 

Här kommer dagen i bilder! 
Bebis är som vanligt jätte sur över att åka bil, hon blänger konstant på en hela resan. 
 

Kvällen blev lugn, vi handlade och sen packade jag ihop julgranen när vi kom hem. Noll julstämning infann sig i år här hemma så jag kan lika gärna packa ihop allt. Har stjärnor och ljusstaken kvar så det får jag väl ta till nästa helg. Bebis vägrar åka kundvagn men är supernöjd över att få åka varukorg. 


Hemma röjde hon runt, hon har börjat krypa mer och mer istället för att åla på golvet. Dock tror jag hon kommer gå inom kort eftersom hon reser sig mot allt hela tiden. Igår blev hon åtta månader, vad fort första året går, både på gott och ont de utvecklas ju så snabbt. Vår lilla bebis blir bara större och större, vilket är konstigt egentligen med tanke på att hon knappt äter nåt...(!) 

I morgon är det årets sista dag, det firar vi med tre-rätters i Vingåker. Vi har ansvar över förrätten, hoppas vi får till den i år också. 

Avslutar inlägget med några filmklipp från kvällen. 

-

I går innan tåget skulle ta mig hemåt fick jag ett sms från kompisarna med frågan om vi skulle med ut och äta. Lika bra att passa på när tre fjärdedelar av den gemensamma barnaskaran huserar hos farmor. 


Så det blev en middag på Olearys, bebis fick två amerikanska pannkakor och skötte sig exemplariskt på kanten. Efter två timmar blev hon lite gnällig men då var det dags att packa ihop och ge sig av hemåt. 

Svårt att kombinera jullov med jobb speciellt om man är vakent sent på kvällen för att titta på film... 


Resten av familjen har lov men jag jobbar två dagar denna vecka. Igår var jag i alla fall ledig, hade planerat för en dag med min stora tjej, bio och en sväng på stan. Blev som planerat plus att kusinen hängde på, vi hade en trevlig dag även om barnen kanske inte uppskattar reashopping lika mycket som en annan. 


Det blev ingen reashopping med barnen jag åkte hem med dem efter bion sen begav jag mig ner igen. Blev nya pyjamaser åt bebis, hon är visst inte i storlek 62 längre även om vi försöker klämma ner henne i den storleken. Nu blev det nya pyjamaser i stl 74, hon växer vår lilla bebis. 


Femåringen fick nya vantar, tigervantar. Bara hoppas snön kommer tillbaka så hon får användning av de. 


Igår spelades det spel hemma i köket, femåringen var inte direkt koncentrerad hon hade störst fokus på att hålla show för sin mest hängivna supporter, lillasyster... 
Hon tycker alltid det är roligt när femåringen spexar. 

- Familjen spelar spel