Sista lektionen på skidskolan löpte på bra. Det snöade rikligt när vi gav oss iväg mot backen. Jag släppte av Fredrik och skrutt sen åkte jag tillbaka för att städa stugan och checka ut. 

Fredrik hann med några åk i backen men det var enligt utsago tungkört tackvare snön som kom. Skrutt var sprudlande glad när jag mötte upp henne eftet lektionen, hon hade fått diplom och höjdpunkten med hela lektionen var att alla barnen fick ha dragkamp mot skidlärarna. Och med föräldrarnas hjälp hade barnen vunnit. 

Båda barnen var trötta så vi bestämde oss för att packa in i bilen och rulla hemåt. Snabbt blev det tjat om mat i bilen så vi stannade i Filipstad för att äta lunch. Valde mellan värdshuset och en pizzeria som låg precis vid parkeringen. Blev det senare alternativet. Jag var också rejält hungrig så jag valde dagens, panerad fisk med potatis och skagenröra. Barnen ville ha hamburgertallrik och grabbarna tog varsin pizza. 
Dagens rätt känns som nåt som borde gå hyffsat fort. Började titta på klockan redan efter tio minuter, efter ytteligare fem kom pizzorna in. Sen dröjde de en stund till så kom en(?!) hamburgertallrik in. Skrutt satt bäst till och kunde börja, Alfred satt snällt och väntade. Efter ytterligare fem minuter kom de till vårt bord med två hamburgertallrikar. "Barnportioner?" 
Men vi hade ju redan fått en? Alfred fick äntligen sin mat och trots att hamburgaren saknade dressing, vilket skrutt i stället hade fått i överflöd, så åt han utan protester. 
Men vart var min fisk?! Therese hade beställt samma så vi var lika frustrerade båda två. Jag gick och frågade, fick till svar att de var på gång. 
Gick tillbaka och väntade ytterligare fem minuter, men ingen fisk. Papporna hade fått i sig sina pizzor, barnen hade ätit rejält av sin mat. Och vi hade inte sett skymten av vår mat. Hungern övergick sakta men säkert i ilska, efter 40(?!) minuter från beställning gick jag fram igen och fick till svar "det är på gång". 
- nej! Det är inte ok, jag vill inte ha fisk längre jag vill ha pengarna tillbaka!!!" 

Utan protester och utan att ens be om ursäkt fick jag och Therese pengarna tillbaka. Vi gick över till coop och köpte varsin drickyoghurt och lite nötter sen mötte vi upp familjen vid bilarna och rullade hemåt. 
Suck, humöret var ju i skorna tillsammans med blodsockret. Aldrig mer att jag stannar i Filipstad! 

Väl hemma tog jag vara på ilskan att bli utan lunch och städade kylskåpet och packade upp i ren frustration. 
Vi var rejält sega så det blev en lugn kväll hemma. 
Så skönt att sova i egen säng, att sova tre i en 160 säng är ingen höjdare speciellt om den i mitten ligger som ett fälgkors och snurrar. 

Glad skidskole-elev

Diplomet! 

All snö är ju borta? 

Liggläge i soffan är inte helt fel. 
Vilken heldag vi fick i backen idag. Skidskolan vid nio-tiden sen var vi inte från backen fören vid 16.30. En trött tjej som somnade utan protester vid nattningen. 
Här kommer dagen i bilder! 

Uppspelt inför skidskolan. 

Skidskole-"fröken" Jacob samlar sin lilla grupp för avslut på lektionen. 

Familjebild i liften! 


Korvgrillning vid lunchtid. 

Största magen i sällskapet. 

Blev en ritpaus i cafet på eftermiddagen innan sista turerna i backen. 

Sen blev det skoterkörning för hela slanten. Var lite nervös innan hur det skulle gå, tyckte de gick lite väl fort med full gas men en liten tjej som åkte innan höll full gas och välte med skotern så skrutt insåg att man inte kunde köra med full gas. Hon tog det väldigt försiktigt runt och tyckte det var jätte skoj. 
Hej vad det går! 

Kvällen avslutades med middag på värdshuset. Skagentoast är aldrig fel som efterrätt tyckte Erik men vi andra var skeptiska och valde glass. 

Perfekt med lekrum där det visades film. 

Trötta barn med varsin glittrig drinkpinne. 

Sista lektionen på skidskolan i morgon! Får se om det blir något diplom. 

Upp i ottan för att ge sig av till skidskolan. Idag höll jag mig från skidåkning, var inga problem igår men jag är lite fegare än vanligt och känner mig otymplig så idag fick skidorna vila. 

Tanken var väl att titta på skidskolan och se hur det gick för våra små. Det kunde jag dock glömma, skidskoleläraren tog med sina fyra elever mot stolsliften. All heder åt läraren att hålla koll på fyra barn i backen och i liften. Han hade dock hjälp av en förälder som tog med sig skrutt och Alfred upp. 
Känns lite läskigt att det åker helt själva i stora backen även om de åker grön nerfart. Men det reder ut det och verkar dessutom ha väldigt roligt under tiden. 

I sittliften

Imponerade att han styr upp det med ansvar över fyra ungar. Som förälder ombedes man hålla sig på avstånd och utom synhåll, det går alltid bättre när föräldrarna håller sig borta. Så jag smög lite diskret runt i backen. 

Solen kikade fram och det var skönt väder hela dagen. 

Alfred var omättlig på skidåkning idag. Han nötte i barnbacken på egen hand och skrutt hängde på dock med mindre entusiasm. 

Här blev det en omkullkörning. Hon är inte alls lika framåt som förra året, då gav hon sig på alla gupp och hinder hon kunde hitta nu vill hon inte åka nåt. "Jag törs inte!" 
Får se om modet infinner sig i morgon. 

Kvällen avslutades med barndisco på Värdshuset. 
Filurus var med på dansgolvet till barnens glädje. 

Efter discot bjöd vi på middag hemma i stugan. Barnen pysslade och lekte. Skön kväll, hoppas på bra väder och glada barn i morgon. 
De gick igenom pistkartan för att se vilka backar de åkt.."hade Djävulsgapet varit öppen hade vi åkt den!" Det hade inte jag!?