Idag har vi varit effektiva, huset städades dock blev jag tokig på alla björkfrön som flög in efter att städat färdigt. Var bara att ta fram dammsugaren igen. Suck, jag hatar björkfrön, vi har tyvärr 15 stycken runt våran tomt. Hoppas verkligen att grannarna som äger björkarna också tröttnar snart och tar ner dom.

Efter att ha städad så testade jag att cykla. Lånade en racercykel med klickskor och allt av en kompis. Jag vill inte börja springa än så jag tänkte att cykla kan jag ju göra tillsvidare och sen kan ju variera löpning med cykling.
Men efter att ha testat är jag lite tveksam, tyckte det var bitvis riktigt läskigt att rulla ner för backar. Cykeln var iof lite stor för mig för jag nåda inte bromsen något bra och satt inte vidare bra heller. Jag säger inte att man ska sitta bekvämt men är ramen för stor så är det svårt att sitta dugligt. Svett blev jag i alla fall, cyklade en mil sen var jag nöjd. Har span på en cykel på blocket i min storlek men jag ska fundera en stund till.

Eftermiddagen gick åt till att packa husbilen. Nu är vi på rull, har säkert glömt nåt men det ska nog lösa sig ändå. Första anhalten är Oskarshamn sen i morgon ska vi rulla vidare över en stor bro. Skrutt har gjort en bro i lera får se om hon tycker den liknar bron som vi ska åka över.
Innan vi rullade ut från stan stannade vi på Stohagsgatan och fick rutan putsad.

Nu ser vi ut genom rutan och chauffören är glad.

Igår var jag ute på äventyr, vi var fyra tjejer som hade kidnappat ett blivande födelsedagsbarn för en heldag. Började med att åka till Strömsholms hästcenter där hon fick rida en ridlektion på en jättefin hingst. Hästen var högt skolad i dressyr så hon pröva lite olika moment. Jag kan noll om hästar och dressyr men hon var jätte duktig.

Efter Strömsholm så åt vi lunch på slottscafet, jätte mysig fik med mycket hembakad. Kan rekommendera det om man har vägarna förbi.
Fredrik hade båda barnen hemma och allt verkade flyta på bra. Tanken var ju att skrutt skulle följt med sin mormor på Diggilo i Nyköping men vattkopporna satte stopp för det så hon fin vackert vara hemma. Tydligen hade morgonen varit lite turbulent, hon kom och möte mig med ipaden. "Jag vill inte berätta vad jag gjort så jag har spelat in en film till dig mamma"
Eh? Man slutar ju aldrig att förvånas. På filmen har hon filmat sig själv och så berättar hon att hon "råkade" snubbla på röda stolen när lillasyster satt i så stolen välte. "Pappa blev jätte arg på mig". Konstigt? Suck, det hade gått bra med bebis men stämningen var väl inte den bästa mellan pappan och femåringen. Som tur var så kom farfar och Britt-Marie in och tog med sig skrutt hem så Fredrik jade enbart bebisen att ta hand om på kvällen. Jag mellanlandade bara snabbt hemma sen åkte vi vidare mot Vingåker och sen till sjökrogen.

Födelsedagsbarnet var nöjd med utsikten från bordet.

Riktigt härligt att få komma iväg själv en stund. Vi hade en toppendag som avslutades med en god middag.
Rullade hemåt strax innan tolv och mötes av en harmonisk liten bebis som sov sött i sängen. Tyvärr fick hon inte sova länge för jag var tvungen att väcka henne för att ge henne mat. 8 timmar utan att amma kändes i brösten så hon fick äta så hon nästan storknade. Men det gjorde inget för då sov hon nästan fem timmar i sträck innan hon vaknade.

Så kul att vara iväg ett gäng tjejer utan barn en hel dag. Kände mig både utvilad och glad över dagen.

Det går snabbt, vår lilla tjej växer så det knakar. Hon är en riktig mamma-gris som gärna vill bli buren större delen av sin vakna tid. Hon har en störtskön liten kalufs som vid behov går att styla. Och så har hon ett underbart leende.

Sötaste tjejen!

Vi körde lite vattenkammad frisyr idag. Det blev en lugn dag idag också, skrutts koppor är betydligt bättre och hon är piggare, tror faktiskt alla har torkat in nu men vi håller oss ändå undan från folk. Blev iof en promenad ner till Djulö, tog ett bord på avstånd och var ganska snabba med att fika. Men det var skönt att komma hemifrån det tyckte i alla fall femåringen.

Har bott i Katrineholm större delen av mitt liv men aldrig varit uppe på på Gastuberg. Idag gick vi dit, det såg dessvärre ut som en soptipp. Pizzakartonger, godispapper, ölburkar ja det har ingen trevlig syn. Men utsikten var fin. Synd att det inte fanns en papperskorg och mer synd att folk inte kan ta reda på sitt skräp. Började fundera på var man skulle kunna göra för åtgärder, soptunna vid parkering med påsar man kan ta med sig? En skylt med en välformulerad text... Jaja vi tittade på utsikten och tog en groupie tillsammans.

Bebis är inte helt lättflörtad när vi ska ta bilder tillsammans.
Men tillbaka till kopporna på storasyster, de är som sagt torra bara hoppas de ramlar av utan att lämna stora ärr efter sig.

Dessa på näsan riskerar ju att bli fula ärr av.
Får se hur de ser ut i morgon. Nu ska vi sova. God natt!