Måste berätta om gårdagen morgon började lagom rolig, Fredrik bestämde sig för att besöka sopptippen. Redan när han tänkte första tanken på det så påverkas hans humör, negativt...

Jag gillar sopptippen, eller "gillar" kanske är fel ord jag vill ju ogärna hänga där längre stunder men jag tycker om att rensa och få i ordning och då brukar det krävas ett besök på tippen. För mig brukar det löpa på relativt smidigt, har jag väl fått in allt i bilen så brukar besöken gå relativt snabbt. Jag kan väl erkänna att soppsortering inte är min starka sida. Det mesta är väl brännbart? Jag menar brinner inte allt vid en viss temperatur?
Som sagt jag och min man är totalt olika där, han sorterar, paketerar och minimerar i minsta detalj när han ska till tippen. Nästan så han tar bort handtagen på målarhinkarna för att sortera det som järn/metall. Men så är han arg samtidigt för att han måste sortera. Lite oklart det där men han muttrar alltid om vart saker och ting ska slängas när han väl är där plus att han vill göra besöken korta och effektiva och slippa springa fram och tillbaka mellan stationerna. En annan vill ju bara bli av med allt i ett kast. Vårt förhållande fick en törn när han skulle slänga papper och hittade en kastrull i pappersåtervinningen. (Mitt fel...)Nu kan han skratta åt det men då kan jag säga att han inte var så värst happy på mig. Så numera väljer han medvetet att hålla sig undan när jag besöker tippen. Vill vi ha skilsmässa så kan vi ju göra ett gemensamt besök där jag har sorterat och packat bilen innan...

Nåväl han kom iväg med ett lass i morse, när han packade bilen var han som ett åskmoln muttrandes utryck som "lagen om all jävlighet!" "Att det alltid ska hända mig?!" (Var nån kartong som inte gick in i bilen som han ville). Själv försökte jag hålla god min och hålla mig undan, han var på betydligt bättre humör när han kom hem i alla fall. Tydligen hade han träffat på nån vikarie som resonerade som jag dvs allt är brännbart.
Med tippen avklarad så gick humöret upp igen.
Tur att han inte besöker tippen allt för ofta... (!!)
Efter lunch blev tur till Vingåker för att presentera Michelle för gammelfarmor Bibbi. Vi unnande oss hämtmat på kvällen och så blev det en tur runt åsen och vi plockade lite blåbär.

Skrutt sparade blåbären till frukost och var mycket nöjd över sin blåa tunga.

Får se vad vi hittar på idag, vädret är ju sådär. Kanske en tur ner på stan innan vi packar husbilen för ett nytt äventyr.

Tiden springer iväg! Lillfisen har varit hos oss i två månader. Två månader, det är ju egentligen ingenting det känns som hon har varit med oss hela tiden. Nu sista veckorna har hon blivit mycket stadigare i nacken hon är med och tittar och delar ut leenden när hon är på humör. Är hon hungrig eller trött så skriker hon gärna men vi brukar snabbt kunna tillfredsställa henne med antingen sömn eller mat.

Våra två busfrön!

Hela familjen! Observera den sura femåringen i hörnet, det där uttrycket ser vi ganska ofta nu för tiden när hon inte får som hon vill.

Ja alltså för Fredrik. Själv är man ju mamma-"ledig" vilket är en sanning med modifikation eftersom man inte känner sig direkt ledig. Men det underlättar ju betydligt när Fredrik är hemma i alla fall.
Gårdagen löpte på utan större anmärkningar, vi kom upp vid åtta och åt frukost. Fredrik och skrutt cyklade till lekparken medans jag fixade hemma, städade och tog tvättstugan. Bebis sov som en liten gris på mage i sin säng. Hon sover så mycket bättre på mage än på rygg.

Sen är hon pigg och glad när hon vaknar.

Tyckte vi hade helt perfekta rutiner igår. Tidig frukost, lunch vid tolv och middag vid sex. Bebis sov två långa pass först på förmiddagen och sen tidig eftermiddag och hon hade bra humör hela dagen var inte alls så skrikig på kvällen.
Så här kan det vara varje dag tänkte jag nöjt när jag la mig tio på kvällen.
Tjii fick jag!
Natten var allt annat än bra, knöl och bök varannan timme. Vid halv sju gav jag upp och bad Fredrik ta över kändes inte som jag hade fått mer än 40 minuters sammahängande sömn. Han tog över och jag lyckades somna och sov till nio.
Men så blev allt omkullkastat, frukost vid tio och ja ni hör ju den här dagen kommer ju inte bli lika exemplarisk som igår.
Men skit samma! Det är ju sommar och semester.

Skrutt fick leka med kompisar både igår och idag.

Dagens projekt! Såååå roligt...