Shit vilken värme, underbart för vissa jobbigt för andra. Jag skulle mer än gärna halvdäcka i puffen ute på altan med en bra podcast i öronen. 
Men bebis vill inte sammarbeta, hon har svårt att komma till ro, är varm och svettig och vill bara bli buren. Det i sin tur resulterar ju att man blir ännu mera varm. 

Gäsp! 

Så vi får hålla oss inne hon och jag, ligger i gästrummet med henne och försöker få henne att komma till ro. Vill göra tusen andra saker och har nedräkning tills Fredrik kommer hem. Jag tror helt ärligt han hade klarat mammarollen mycket bättre än mig, han hade inte sett några problem med att ligga och halvslumra med bebisen en hel dag. Jag däremot vill som jag nämnde göra tusen saker, känns som det enda jag kan göra förutom att ta hand om bebis är att skriva listor över allt jag ska hinna med när jag väl får de där dyrbara minuterna över då hon sover för sig själv. 

Storasyster skrutt har varit sitt bästa idag, vi sov länge och bebis fortsatte sova så vi kunde äta frukost i lugn och ro, hon åt allt och jag hann borsta håret på henne och hjälpa henne med tandborstningen. Vi var och handla igår bara hon och jag och vi pratade om att ha en lillasyster. "Jag hatar när hon skriker då vill jag inte ha henne" hårda ord, men i nästa sekund bedyrar hon sin kärlek till bebis. 

Just nu är hon hos grannen och leker, tur att det är fler som har barn hemma. 
Nu är det bara en timme kvar sen kommer min bärhjälp hem från jobbet. 


Alltså klockan är strax efter fem och jag är helt slut... 
Idag har jag umgåtts med mina barn hela dagen. Vi vaknade strax innan sju av att Fredrik tömde ismaskinen i frysen på is. Jag trodde det var jordbävning eller nåt, men nej det var bara min kära man som gjorde vad jag bad honom göra här om dagen. Men det gjorde inget att vi vaknade då och kom upp. Sen gick ju hela morgonen av att mata barn till höger och vänster, klä på, borsta tänderna, fixa frisyr och så där i mellan försöka få i ordning på sig själv. 
Tio lyckades vi komma iväg, hade ingen tanke om vart vi skulle mer än vi var tvungna att komma hemifrån för annars går jag bara och stör mig på allt jag vill göra hemma som jag inte kan göra med två barn. 

Skrutt bestämde att vi skulle ner på stan , vi hann stanna en kortis och gunga i lekparken innan vi gick vidare. 
Messade Fredrik och frågade om vi fick komma upp och äta lunch med honom. Innan dess stannade jag och handlade lite på en sportaffär som hade utförsäljning. Halva priset på allt, kan inte säga att jag fyndade (dyrt blev det) för det är svårt när den ena skriker i vagnen och den andra pockar på ens uppmärksamhet bredvid. Tur att min telefon kan roa en av dem i alla fall... 

Upp till cluadias för att hämta lunch och sen vidare till Däckia. Blev kvar där en och en halvtimme, båda barnen var mätta och belåtna när vi rullade hemåt. 
Väl hemma landade vi på en filt i gräset med ett paket jordgubbar. Hade tänkt grilla men orken tog slut och det slutade med pannkaka. Känns som att det är det enda vi äter... 

Fredrik kom hem något tidigare och jag kände att jag bara hade velat lämna över allt (dvs båda barnen) och ägna mig åt några projekt här hemma (eller bara gå och lägga mig i ett mörkt rum?!) 
Men gräset måste klippas och bebis vill heller vara med mig än med sin pappa just nu så han fick ta gräset även om jag  gärna hade gjort det för att få gå i min egen värld och lyssna på en bra podd.
Bebistiden är kort men intensiv. Man älskar ju att man är nummer ett för det lilla livet men samtidigt är det påfrestande att behöva sätta så mycket åt sidan för att räcka till och finnas där. Tycker hon har varit väldigt missnöjd senaste dagarna, hon skriker och inget fungerar. Men det hör väl till, och hon kanske inte skriker så mycket det kanske bara en annan som glömt hur det är och redan är trött i huvudet.

Parkhäng... 

Lunch hos pappan i familjen 

Tycker den här bilden säger ganska mycket om hur vi har det just nu, en allmänt missnöjd bebis och en överspeedad femåring.

Jag, mina tjejer och en brandsläckare...

Överladdad? 

Vi måste nog öva lite mer på att ta gruppbilder... Morsdag går mot sitt slut och jag har uppvaktas med blommor, ansiktsbehandling och trisslotter. Dagen har bjudit på både regn och solsken. 
Och det är inte bara morsdag vi har firat vi får också firat vår yngsta familjemedlem. 

Mina fina döttrar, lillfisen blir en månad idag. En intensiv månad och en stor omställning för storasyster. Hon älskar sin lillasyster men är nog lite chockad över hur det är att ha ett syskon. I morse vid frukosten mumlade hon till Fredrik. "Det är inge kul att ha en lillasyster". Men i nästa sekund får hon utbrott över att det är hennes syster och att hon ska hålla i henne. Och hon vill stolt visa upp henne upp henne på dagis. Allt faller nog på plats för henne tids nog, under tiden försöker vi föräldrar att andas och ha tålamod. 

Nu ska jag somna om, la bebis vid åtta men lyckades somna själv och vaknade vid halv elva. Otur i planeringen, ville ju mysa i soffan med mannen i familjen men samtidigt är det alltid skönt att sova. Och det hoppas jag få göra några timmar i följd i natt om bebis vill sammarbeta.