Jag känner mig full av energi! Vet inte om det beror på att jag var på ett jätte roligt yogapass nu ikväll eller så är jag lite nervös/förväntansfull inför att börja jobba igen. Jag är lite fundersam på hur jag kommer sova i natt, kommer jag kunna sova fast bebis skriker? Kommer Fredrik var snabb upp för att få henne lugn? Det återstår att se, jag sätter klockan på 05.45, hu vad tidigt men det är bara att vänja sig.

Mitt uppdrag idag har förutom att duscha varit att förbereda så mycket som möjligt för att det ska gå smidigt för "Hemmapappan" i morgon. Alla bebis kläder är tvättade och fint vikta och sorterade i hennes lådor. Blöjor, tvättservetter osv är påfyllt vid skötbordet. Mat, gröt och välling finns i skåpen. Och som en stor bonus blev köket klart idag så nu är allt som vanligt men med en bättre diskmaskin som förhoppningsvis inte ska läcka. Och skulle den mot förmodan göra det så finns det numera en matta i skåpet som ska göra att vattnet rinner fram så vi ser det och inte ner bakom rören.

Bebis var på bushumör på morgonen och skulle hålla sig vaken men hon av upp vid elva tiden så då fick jag en lucka att duscha! Halleluja!!

Tycker hela dagen bara försvann, känns helt sjukt att jag ska jobba i morgon. Sju månader har gått, vart tog den tiden vägen? Som sagt väldigt blandade känslor men jag ser framemot att Fredrik får ta över mer hemma, nu är det alltid jag som är nr ett för bebis det är ju både smickrande och jobbigt. Förhoppningvis blir hon lite mer pappig nu.

Stora tjejen, hon verkar hoppa över krypningen helt och har nu gett sig på att resa sig istället. Än så länge bara på knäna men snart kommer hon nog upp på fötterna.

Nehe, jag måste nog försöka komma i säng nu. Avslutar med en bild på min älskade femåring, hon var riktigt speedad idag, vi har börjat veckopeng. Eller rättare sagt i måndags så la vi tjugo kronor i en burk sen kom vi överens om att på söndag så får hon pengarna i burken. Men, (det finns ett men) om hon bråkat, tjafsar eller nåt annat så kommer vi ta en eller flera kronor ur burken.
Det har fungerar över förväntan, inget strul vid tandborstningen eller läggningen, det räckte att nämna burken så samarbetade hon exemplariskt. Tyvärr så verkar det svårt att sköta sig för lång tid för idag efter dagis tog hon igen för en skötsam måndag och tisdag. Hon tjafsade emot och var allmänt omöjlig, bägaren rann över när jag stod och pratade med hantverkaren i köket och hon kom ut och härjade med samtidigt. "Mamma jag måste få äta mer pepparkakor än två! Man blir ju snäll av pepparkakor och jag är inte tillräckligt snäll!!!"
(Vem kom på att upplysa femåringen om att man blir snäll av att äta pepparkakor?!!!)
Att det är ett talesätt man använder köpte hon inte, slutade med att hon skrek åt mig att jag var en bajskorv. Hon får nu bara arton kronor i veckopeng! Att kalla sin mamma bajskorv framför en hantverkare kostar två kronor!

Ska bli spännande och se hur mycket pengar det ligger i burken efter två dagar hemma med pappa Fredrik...

Som sagt, underbara unge något jobbig men underhållande på sitt sätt.

Egentligen skulle jag ha börjat jobba igår men vi flyttade fram det till 1 december.
Det är nedräkning här hemma, jag vet inte om jag ska längta eller ha ångest. Jag tror jag längtar mest, för även om jag älskar min små brudar över allt annat så ska det bli riktigt skönt att få göra lite annat några månader. Bästa av allt är att jag ska få sova på nätterna, nu är det nämligen Fredriks tur att ta över. Jag lämnar över allt kladd, tjat, sömnlösa nätter, speedad och gnälliga barn till honom. Han ser framemot det med skräckblandad förtjusning.

Jag försöker i alla fall ta vara på den här sista veckan. Njuta men samtidigt hinna med ALLT och lite till som jag inte hunnit med hittills när jag varit hemma. Varför jag tar tag i det nu vet jag inte för det går ju inte lättare bara för att det är sista veckan. Tanken var väl att rensa och fixa i ordning i tvättstugan, köket, garderoberna och skåpen i vardagsrummet. Det finns alltid ett "jag ska bara" men vad händer sen då? När allt är rensat och fixat? Ska man börja leva på riktigt då?
Nej, jag har gett upp allt skåp och garderober, gårdagens uppgift var att se till att cykeln fick vinterdäck, att hämta nya diskmaskinen, handla mat och hålla barnen på gott humör.
Det gick hyffsat men vid två-tiden gick musten ur mig, från att ha varit energifylld och positiv blev jag helt handlingsförlamad och ville vara vila. Bebis ville inte vila och inte titta på tv med femåringen. Hon prövade istället att köra fritt fall från vår säng med huvudet före. Suck, det gick ju bra och det var ju mitt fel eftersom jag borde ha haft bättre uppsyn eftersom hon låg i sängen med mig. Det verkade ha gått bra i alla fall, blev lite gnälligt och några tårar men sen tittade vi på alla julstjärnor i fönstrena och då var allt bra igen.

Lunchen intog vi på Däckia, blev Burger King till femåringens stora lycka. Man märker att man inte är van att handla där när man åker förbi själva lådan man ska prata i driven. Fick vackert lägga i backen och backa tillbaka.

Fredrik var hemma strax efter fyra, så skönt! Fick jag chans att ladda om lite innan maten skulle lagas.

Dagen i dag hade jag inte lika mycket att stå i, tanken var att hinna duscha när bebis sov. Det är skit irriterande att inte få duscha när man vill, jag kämpade för att få henne att sova men hon skulle endast sova när vagnen rullade. Det är svårt att kombinera med att duscha!

Framåt lunch gav jag upp och stövlade ner på stan för att byta en julklapp som jag köpte i för stor storlek. Träffade såklart flera jag kände och det kändes som jag upplyste samtliga om att jag inte fått möjlighet att tvätta håret idag. Som sagt, att vara mammaledig handlar om att prioritera bort sig själv... Hur svårt ska det vara att få duscha och tvätta håret i lugn och ro? Och ja man kan duscha på kvällen när Fredrik är hemma men jag vill ju gärna kunna tvätta håret och styla det och sen inte bara gå och lägga mig... Som sagt jag kämpar vidare!

Bebis har hängt med mig hela dagen. Vi har fixat tvätten och grejat i tvättstugan och fixat i köket. Det gnälls omvartannat, hon ska vara precis där jag är och pilla på samma saker som jag håller på med. Om jag försvinner så hon onte ser mig så bryter hon ihop och skriker högt, jag gör bäst i att bara vara där hon är.

"Våga inte gå ifrån mig!!!"

Om ni undrar varför inläggen försvinner och kommer tillbaka, samt varför det är rörigt och fullt med stavfel så säger jag bara blogg.se-app! Nog om det!

Lördagen i bilder!

Barnen leker med lego hela förmiddagen.

Jag serveras snacks hos frisören.

Är numera blondare än vanligt, känns lite ovanligt men jag ska nog vänja mig. Bebis tittade länge på mig efteråt, hon vänjer sig mig hon med.
Mammas solglasögon är liiite för stora för mig😂.

Vi avslutade kvällen med köksinvigning i Vingåker. Mycket trevligt, snittar och bubbel. Bebis var på mindre bra humör inledningsvis, vi befarade en ögoninflammation för hon hade haft rejält grusiga ögon hela dagen. Men framåt kvällen blev ögonen bättre likaså humöret.
Hon somnade i famnen på Fredrik och sov en bra stund medan vi njöt av god mat och trevligt sällskap.

Söndag och första advent, ingen ögoninflammation i sikte (skönt!). Att sova en stund på förmiddagen var inte speciellt roligt. Mindre kul var det att springa kvarteret runt i iskallt väder. Shit vad kallt det har varit idag, hagel och is-vindar bokstavligen.
Vi tog ett varv på skyltsöndagen nere på stan men blåste nästan bort i stormen. På eftermiddagen var vi bjudna på kalas. Båda brudarna hade skoj och gjorde av med lite energi.

Kvällen avslutades med ett yogapass sen försökte jag få till lite julstämning här hemma. Femåringen sprudlade av julglädje och sprang efter mig och sjöng julsånger för full hals medans jag surade över avsaknad av julinspiration samt glödlampor till stjärnorna, glögg och att ha en byggnadsarbetsplats i köket.
Har funderat på hur vi ska göra på framsidan nu när plattorna äntligen är på plats (bild kommer!). Som tur är hade farfar och Britt-Marie varit och köpt en liten grantomte åt oss.

Nu råder det julstämning på framsidan i alla fall! Får ta tag i insidan i morgon, eller i övermorgon... Eller inte alls?!