Höstlov eller läslov för skolorna rättare sagt. Inget som påverkar våra rutiner men det bjöds in till aktiviteter på biblioteket och det lät lockande när femåringen var hemma hela dagen.

Sovmorgon var det inte tal om men timmarna sprang iväg ändå. Vid tio tiden knallade vi hemifrån och letade Pokémon på vägen.
Väl nere på biblioteket var vi precis i lagom tid. Jag och bebis satt med femåringen i början men bebis har inte förstått det här med pyssel...

Som sagt vi höll oss strax utanför på en mjuk matta medans femåringen pysslade och pysslade. Efter två och en halvtimme så knorrade min mage rejält så då bönade jag att vi skulle ge upp pysslandet.

Efter bibblan så bestämde femåringen lunchställe.

Inte ofta jag ger mig på en fika med båda barnen själv men det gick över förväntan.
Påvägen hem stannade vi i lekparken i kortis för att gunga lite.

Superskoj att gunga!

Väl hemma kändes det som att mörkret föll över oss och tröttheten kom smygande. Jag slumrade i soffan medans bebis lekte på golvet och femåringen satt med ipaden. Energin räckte inte till att fixa kvällsmat så det blev kvällsmacka istället. Fredrik har fullt upp på jobbet och när jag kollade väderprognosen så insåg jag att det nog vore smart att få våra däck omlagda också.

Ett samtal senare så var det bara att åka upp med bilen. Fick båda barnen träffa sin pappa en kortis denna kväll i alla fall. Med vinterdäcken på åkte vi på pumpa-jakt. Femåringen har tjatat om halloweenpumpa att skära ut och göra lykta av i flera veckor. Jag har försökt ignorera det eftersom jag är en aning tveksam till om vi ska fira halloween eller inte. Femåringen förstår inte mitt problem och jag har väl vid ett svag ögonblick lovat henne en pumpa, nu kändes det som sista minuten och då gick det såklart inte att få tag på en pumpa i bra pris och storlek. Efter att ha jagat runt på Lövåsen så hade jag två gråtande ungar i bilen. Den ena hade tröttnat på att åka bil och den andra var rejält besviken över att vi inte fick tag på en pumpa. "Nu blir det ingen halloween!!!"
Eh? Jo, ja, nja? När ska man fira halloween egentligen? Och hur firar man? Det råder ju delade meningar och väldigt många är ju negativa till halloween. Femåringen vill ju spöka ut huset och klä ut sig och gå runt och be om godis. Men när gör man det då? Jag har hävdat bestämt att vi har påsken då får man be om godis men femåringen tycker att halloween är mycket roligare. Som sagt vi får se hur vi gör, om vi lyckas få fatt i nån liten pumpa till trappen. Känns ju som att den bara ska stå där till på fredag så det känns ju bara onödigt och besvärlig. Men som sagt jag måste ju hålla nåt jag lovar. Det blir mycket så tyvärr att man säger att man eventuellt kan göra saker för att hon ska lugna sig för stunden men sen så tappar man lusten när tex bebis är rejält tjurig. Vi skulle göra kakor idag men att göra kakor samtidigt som bebis gnäller och är arg på golvet funkar ju inte. Femåringen blir arg och tycker lillasyster bara förstör, jag försöker förklara att hon är liten och inte förstår och då får femåringen vänta. Så det blev inga kakor idag heller, men femåringen var ändå väldigt resonlig hela dagen. Tror det var bra med pyssel på biblioteket, hon pysslar mycket bättre borta här hemma vill hon att jag ska vara med hela tiden på bibblan var hon helt självgående i vetskapen att vi var precis bredvid. Känner ändå att det blev en bra måndag, en bra start på veckan.

Nu ska jag sova, i morgon är det inget planerat förutom dagis för femåringen.

Snacka om att ladda batterierna! När vi kom fram till Örebro så lämnade vi av bebis hos mamma och gick och tog en fika på stan.

Det blev lite shopping innan vi gick vidare till conventum för att titta på förställning.

Fotoförbud rådde under hela föreställningen. Jag är allmänt skeptisk till trolleri, vi hade plats på första parkett så nära man kunde komma scenen. Trots det så fatta jag knappt hälften av alla trick, irriterande!

Efter föreställningen gick vi förbi mamma och konstaterade att hon hade full kontroll på våra små. De hade hunnit med både fika på stan och ansiktsmålning.

Vi checkade in på hotell och sen gav vi oss ut för att leta restaurang. Det har pådrag i Örebro eftersom det var "run for your life", ett lopp där deltagarna ska försöka komma undan zombies. Verkade helt galet, både kul och läskigt, pulshöjande att springa genom nedsläckta köpcentrum och bli skrämd. Man har ett bälte runt midjan med tre röda band (liv) tanken är att ta sig igenom hela banan med liv i behåll. Man springer genom ett köpcentrum går man i "safezone" bort till nästa så det blir ju kanske inte så mycket springa men när man väl ska springa då måste man ju springa snabbt för att de inte ska kunna ta ens liv.
Fredrik fällde kommentaren att om han nån gång skulle springa ett lopp så skulle han absolut kunna tänka sig detta. Jag håller nu koll på när biljetterna släpps till nästa år för då ska han få ta täten! Kul grej att se framemot.

Örebro att förövrigt väldigt fint utsmyckat.

Vi hade inte bokat bord så vi knallade runt lite innan vi hittade en restaurang där det fanns plats. Kom tyvärr inte ihåg vad restaurangen hette men det var riktigt god mat.

Så mysigt att få bara vara vi två en hel kväll. Vi gick tillbaka till hotellrummet och låg i sängen och tittade på Så mycket bättre.

Mamma hade fixat en fruktbricka men den var inte på rummet när vi checkade in så de kompletterade den med lite annat. Jag och Fredrik tittade skeptiskt på oliverna och nöjde oss med att plundra fruktfatet fast vi egentligen var proppmätta.
Som det var skönt att sova hela natten, sen vakna och få en timme bonus tackvare omställningen till vintertid.

Blev rejäl frukost innan vi checkade ut och knallade hem till mamma och hämtade bebis. Vi tajmade in så vi åkte hem när hon skulle sova förmiddag så hon sov hela vägen hem. Femåringen ville hänga med mormor en stund till så de gav sig ut och jagade Pokémon. Jag har gjort min stackars mamma till medberoende i vårt Pokémon jagande. Hon loggar in på mitt konto från sin telefon och laddar bollar, är ju helt perfekt när man bor granne med ett pokestop!

Dagen kändes lite seg men vi gjorde de vi skulle göra och det var att köra ut husbilen för vinterförvaring.

Nu får den stå i vinterdvala tills vårdagarna.

Femåringen och mormor åkte till skridskoträningen medans jag var på yoga. Fredrik kämpade för att hålla bebis vaken men det var lönlöst. Hon har inte förstått vitsen med vintertid och ville sova som vanligt och inte en timme senare. Med andra ord kan jag glömma sovmorgon i morgonbitti.

Nu är vi packade! I bilen alltså, ja alltså bilen är fullpackad med saker. Tanken var att komma iväg redan nio men så alerta var vi inte. Bebis demonstrerade sista halvtimmen, hon är van att få sova vid nio men nu hölls hon vaken med flit för att hon skulle sova i bilen istället.
Nästan så hon såg lycklig ut när vi satte ner henne i bilbarnstolen "äntligen får jag sova!".

Dagen igår blev lugn, jag och bebis softade hela dagen. Vi åkte upp till Däckia en stund och sa hej och hjälpte till att uträtta lite ärenden. Sen hade vi en fika inbokad på Åsgatan.

Femåringen brukar ju kräva fredagsmunk men det hade visst funkat fint hos mormor också.

De hade haft en bra dag igår, jobbat större delen av dagen.

Kvällen hemma blev lugn, jag fixade mat och så åt vi samtidgt som vi lyssnade på babblarna på högsta volym.

Lyssna på tjurig bebis eller babblarna då är det senare något bättre för öronen.

Nu rullar vi till Örebro, det är en gemensam födelsedagspresent som ska nyttjas. Barnvakt, hotellövernattning och titta på en föreställning på conventum. Jag ser mest framemot natten för då ska jag SOVA!!!
Så jädra nice! Ska bli skönt att hänga med min man också bara vi två.❤️

Påtal om något helt annat, jag tjatar alltid på min femåring att hon måste låta mig borsta hennes hår för annars blir det tovor. Kolla mitt hår?!

Jag fick nästan klippa bort den! Så här blir det när man har keps en vecka i sträck och inte borstar håret. Suck, mitt hår är allt annan är kul just nu, har tappat typ hälften men jag var ju beredd denna gången i alla fall. Nu tar det bara typ fyra år innan det återhämtat sig igen. Men men jag fick ju en underbar bebis med massa hår istället.