Stora tjejen, eller för oss kommer hon alltid vara den lilla tjejen men nu har hon i alla fall blivit fem månader. Det firade vi med ett besök på BVC med vaccination. Hon var på toppenhumör så det gick jätte bra.
64 cm lång och 6,7 kg. Kurvan ser med andra ord bra ut.

Svårt att ligga still när det finns så mycket spännande att undersöka.

Hade en relativt jobbig natt, så fort man tror att man hittat en bra rutin så ändras den. Plus att båda barnen vaknar strax efter sex och den stora är av någon oförklarlig anledning helt speedad. Men trots avbruten sömn och hyperaktiva barn på morgonen, så känner jag mig på riktigt bra humör idag. Det kan iof bero på att vi hade städerskan hos oss idag. Obeskrivligt skönt att åka hemifrån när huset är allt annat än rent och komma tillbaka några timmar senare och mötas av rena golv och nystädade toaletter. Bara byta handdukarna och slappna av. Så skönt!

Jag och bebis åkte upp till Fredrik för att fördriva tiden men han hade fullt upp så vi åkte till Mio och prövade soffor istället.

En ny soffa står på önskelistan men jag får fortsätta önska. Vår nuvarande soffa fungerar (trots evigt tjatande) som hoppborg och börjar verkligen säcka ihop men så länge storasystern kladdar med allt från frukt till tuschpennor så blir det ingen ny soffa. Men titta kan man ju göra och fundera, första kriteriet för den nästa soffa är i alla fall att den ska kunna gå att dammsuga under. Sen får den gärna vara bekväm att sitta i också...

Efter Mio blev det lite handling på Maxi med en arg bebis sen åkte vi hem för att packa väskan inför badhuset.

Som sagt vi slumrade båda två efter lunch men var tvungna att gå upp för att hämta storasyster på dagis.

Taggad på simskolan som vanligt, idag var vi ett stort gäng som badade. Tre vuxna och fem barn, femåringarna körde simskolan en halvtimme medans vuxna och de mindre barn plaskade i lilla poolen. Sen blev det fika.

Oklart bordsskick...

Evelina äter glass och smörgås omvartannat.

Emilies bror Andreas var snäll och åkte en gång med femåringen i vattenrutschkanan sen våga hon åka själv.
"Vi går till klätterväggen!"
Hör jag femåringen ropa och drar iväg med Andreas son Elias som också går på simskolan.
Jag tänkte för mig själv att hon står väl i trappen så det är väl ingen fara plus att Andreas är med och håller koll. Det är djupt så en annan inte ens bottnar och puffar har vi ju inte med oss när hon är där för att gå på simskola. Går bort för att kolla läget efter en stund och får en chock!

- Eh? Hon kan ju inte simma så bra. Säger jag och tittar på Andreas.
"Jo hon simmar"
Och mycket riktigt, hon kastar sig ut från vägen och simmar, riktiga bentag och allt. Hon har ju simmat lite grann tidigare men aldrig på djup vatten och inte med riktiga bentag. Jag hade helt missat att hon lärt sig så bra, de har ju nötit med flyt-äggen på lektionerna har jag sett men jag trodde inte att de simmade så bra redan. Dock orkar hon inte så länge så hon behöver nöta på och bli bättre men det var ändå sån chock att se henne där i djupa vattnet utan puffar.

Hon blev så stor helt plötsligt.

Bebis tröttnade efter mer än två timmar i badhuset och det märktes på henne att hon började bli trött.
Lika bra det eftersom femåringen har kören på torsdagar också. Vi tackade för oss och bytte om och rullade vidare. Nu sitter jag i bilen utanför musikskolan med en snarkande bebis i baksätet. Hade tänkt fixa en höstsoppa till middag men fantasin och orken uteblir så det blir fil och macka istället. Det måste gå snabbt och smidigt för jag har en välbehövlig massage inbokad

Snark...

Har landat i soffan efter en middag med mitt kulturgäng, vi är ett gäng tjejer som träffas några gånger per år för att gå på olika evenemang. Vi har alla arbeta på samma arbetsplats så det är så vi känner varandra. Ikväll var det middag med lite planering inför framtida evenemang. Mycket skönt att komma iväg en stund efter en hektiskt dag. Blev bjuden på en jättegod soppa på sötpotatis, kokosmjölk och ingefära.

Dagen i övrigt har som vanligt gått i ett, var en tur ner på stan och hann med en fika med Emelie och Evelina på Sköna Gertruds café.

Det började riktigt bra eftersom fönsterbordet var ledigt, annars hade vi fått gått någon annanstans eftersom vi hade varsin barnvagn med oss. Våra latte kom in snabbt och Bebis var inledningsvis nöjd med att sitta och titta på Evelina som i och för sig inte var lika nöjd med att behöva sitta still. Kort därefter tyckte bebis att det passade sig att sitta och bajsa medans jag försökte njuta av min kaffe. Hon tog i för kung och fosterland och det luktade tyvärr därefter. Att byta blöja blev en match utan dess like, förutom att kafét har en minimal toalett så att man inte ens kan stänga dörren när man fäller ner skötbordet så hade de monterat en ny toarullehållare som satt så högt att skötbordet inte gick att fälla ner ordentligt. Att byta på en bebis som ligger med huvudet i nerförsbacke och kämpar för att rulla runt var minst sagt en utmaning. Men det gick, dock var jag helt svett efteråt...
Tro mig Sköna Gertruds är mitt favoritkafe, bästa kaffet i stan, men det är inte anpassat för en Lattemamma med barnvagn. Är nog mer anpassat för Lattemammor utan barnvagnar, och utan barn...

Vi testade några mössor innan vi gick hemåt. Blev ingen mössa, men vädret var det bästa höstvädret i år så det funkade med sommarmössan.

Nu ska jag nog krypa till sängs, hade flyt i natt, bebis somna sju och sov till halv tre! Halleluja!!!
Hoppas på en repris i natt också.

Har helt ärligt inget vettigt att blogga om, hjärnan känns som seg kola för jag är så trött. Somnade halv åtta, bebis vaknade halv ett och halv fyra sen vakna hon när Fredriks telefonlarm ringde vid sju men han tog upp henne bytte blöja och kom in med henne så jag kunde ge henne ersättning i sängen. Syrran var kvar så det har varit skönt att ha lite avlastning även om hon var minst lika trött som jag.

Bebis fick en smörgås att underhålla sig med vid frukosten.

Hon äter den ju inte eftersom hon inte lyckas få upp den så hon blev matad med gröt under tiden så frustrationen hölls i schack.

Femåringen har varit sitt värsta jag idag, eller så är det för att jag varit övertrött. Syrran fick ta det värsta tjatet från henne om allt mellan himmel och jord. Ok att tjata men hon för ju sånt liv så man blir ju helt slut. Tjatar och härjar med hög ljudnivå och hoppar och far omkring i hela huset.

Jag hann en vända till tippen med helgens sopor, skönt att bli av med det. Farfar kom in och hade brottningsmatch med femåringen medans bebis hejade på, oklart vem hon hejade på...

Blev en promenad ner till stationen för att vinka av syrran, vi fick sällskap av Evelina och Emelie.

Tårdrypande farväl om än något fejkat. Femåringen ställde till en rejäl scen och skulle tok-böla hela vägen från stationen till Ica nära. Inga tårar bara "fejk-gråt" högt och riktigt jobbigt att lyssna på. Var rejält irriterad och sa till henne flera gånger utan resultat. Med hot om att gå raka vägen hem och inte vägen förbi kusinerna så tystna hon. Hos kusinerna blev hon kvar och fick även följa med bort till en lekpark, skönt för en annan att få lite andrum. Väl hemma fick Fredrik ta över och tjafsa med henne om bland annat tandborstningen. Men det löpte på förvånansvärt smidigt, hon kanske förstod att det räckte att hon kört mitt humör i botten större delen av dagen. "Godnatt mamma och förlåt för att jag varit olydig idag men om du bara gör som jag vill jämt så blir vi ju inte osams."
Suck, måste nog läsa nån ny bok om barnuppfostran igen...