Ja idag fick jag det, blev sen så jag han inte mysa med barnen som jag brukar göra innan jag cyklar till tåget. Nu skynda jag in till Fredrik för att säga hejdå och då hade ju bebis precis vaknat. Hon är så söt när hon yrvaken sätter sig upp, lätt disorienterad och sen sträcker upp armarna åt mig. 

Suck, då vill man att det ska vara söndag. Tid fanns inte idag, lyfte upp henne en snabbis men det var ju bara att strö salt i såren för det var blev bara illa för både henne och mig när jag tre sekunder senare var tvungen att sätta ner henne i sängen igen. 

Men nu är det måndag och det är bara att ösa, två och en halv vecka kvar sen är det min tur att ta alla nätterna och dagarna hemma igen. Känns helt ok, beställer vår till dess så känns det ännu bättre. 
Vi har fått dagisplats till bebis från 2 maj, är i valet och kvalet om det är för tidigt. Ska ringa och prata med förskolan idag och kolla vad de tycker. Det blir ju inte heltid i så fall. Bebis var vaken jätte länge i lördags vilket resulterade i förskjuten sömn på söndagen och ett grinigt humör. Hon fick inte sova så mycket på dagen för att vi skulle kunna ställa tillbaka dygnsrytmen och det funkade. Hon somnade strax efter sju igår kväll precis enligt rutin. Man vill ju bara ha fler gosiga bebisar när man ser henne sova så här, då vill man ju alltid att hon ska vara liten.❤

När vi firade nyår bjöds vi på så god middag, dumt att vänta till nästa nyår tänkte jag och föreslog att vi skulle träffas igen och laga mat. 

Idén mottogs med glada tillrop och vi  planerade in ett datum. Jag såg framför mig hur vi skulle bjudas på kanonmat hemma hos nån i Vingåker och inte behöver göra allt för mycket mer än att bidra med lite pengar och trevligt sällskap. 
"Vi kan vara hos oss men vi bor ju i fel kommun och har dessutom väldigt liiitet kök" 
Skriv jag klämkäckt i vår facebookgrupp. Då har man ju visat välvilja i alla fall tänkte jag. Men så svarar alla andra glatt "ja kul! Vi kommer!" 
Vad hände?!
Har jag precis bjudit över 16 personer hem till vårt lilla hus?

Fredrik som också är med i gruppen lyfte blicken från telefonen och skakade på huvudet åt mig. "Hur ska du ro runt det här då?"
"Du? VI!"
Hehe, viss ångest har legat över mig över hur detta skulle gå, skulle stolarna räcka? Har vi ens 16 tallrikar? Vad ska alla barn roa sig med i vårt lilla hus? 
Som vanligt oroar man sig helt i onödan! 
Vi fick en inköpslista som lämnade en del frågetecken. 4 kg Högrev? Tryffel? Frityrolja? Bananformad charlottenlök! Som sagt vi tackar min käre mor för att hon passade barnen medans vi handlade. 

Alla dundrade in vid fyra och sen var det fullt ös i hela huset, men vilken trevlig tillställning det blev, och dofterna som spred sig i huset. Och vilka burgare de lagade, inte varje dag gästerna tar med sig en köttkvarn hem till en?!

Det grillades ute på altanen medans barnen åkte pulka, vilka kontraster men så härligt med grillat! Sommarkänsla delux i slutet av februari. Vi blev tokmätta och pressade i princip i oss efterrätten. 
En lyckad kväll, hoppas vi gör om det inom kort. 

Kockarna styrde i köket medans vi andra minglade i vardagsrummet. 

Fyra kilo högrev maldes ner till perfekta hamburgare. 

Lukas ville också hänga i köket. 

Sötpotatis, hamburgerdressing, tryffelmajonäs. Såserna var gudomliga! 

Barnen sattes i köket med varsin partydrink. 

Svårt att i ord och text göra hamburgarna rättvisa. De grillades på grillen på altan, sommarkänsla delux. 


Bebis ville äta macaroner men hon var tvungen att vara snabb för det var en till med långa armar som ville ha. 

Efteråt blev det mellomys med chips och godis i soffan. 


Vilken lyckad kväll, håller tummarna för en repris inom kort, gärna i Vingåker😏


Igår hade vi skifte på Sågmogatan. Pappan i familjen behövde åka på jobbmöte så jag tog över barn- och hempassningen för en dag.


Kan bara konstatera, att shit vad fort man glömmer. Vilket kaos det är, frukost, mat, blöjbyte. Nu hade jag ändå rejält förspänt med syrran som sov över och hjälpte till. Men ändå dagen bara försvann, Fredrik kom hem efter sju och då var bebis helt speedad efter att ha sovit i vagnen på eftermiddagen. Hon for omkring i vardagsrummet som en skållad råtta till halv tio på kvällen. Fullt ös! 


Vi var på BVC för besiktning av bebis. Hon fick godkänt, jag var helt säker på att hon skulle få underkänt på vikten. En diet bestående av välling, korv, macaroner, leverpastejsmackor och diverse av det som går att hitta på golvet känns ju inte som en diet att bulka vikt på direkt. Lägg sen till all energi hon gör av med när hon far fram i full fart över hela huset och vrider sig som en ål varje gång man ska klä på henne(!). Som sagt hon borde ha magrat av vid det här laget!

Men icke! 8785 gram tung och 71 cm lång. Hon var som vanligt skeptiskt inställd mot BVC-sköterskan och var snabb ut ut rummet så fort hon fick komma ner på golvet. 

Vi passade också på att testa hörseln på den stora tjejen. Vi har ju haft våra funderingar på om hon hör dåligt med tanke på ljudvolymen hon har när hon pratar, samt att hon i allmänhet inte verkar höra vad man säger. Ett test senare kunde vi snabbt konstatera att ungen hör klockrent så med andra ord är hon väldigt bra på att stänga ute ljud, typ sin egen röst och mitt tjat... 
Vi mätte längden för att se att den hade ökat till "Grönalund-karusellnivå" men 116 cm räcker inte riktigt till så det blir att maxa med broccolin för att få upp längden. Hon  tittade skeptisk på mig när jag nämnde att broccoli är exemplarisk att äta om man vill bli lång. "Mamma det där får du nog googla på" 
Går inte att lura henne längre...

Efter besiktning och hörseltest blev det fika på stan innan vi vinkade av moster Frida som skulle hem till huvudstaden. 

Förutom att kladda ner en massa och ställa sig upp i barnstolen fyrahundraelva gånger så passade vi på att snapchata lite. 


Kul med filter! Efter fika-kaoset drog vi en sväng till hm för att köpa lite kläder åt femåringen som växt ur hela sin garderob. Därefter skynda vi mot Ica nära och kompletterade kvällsmaten, bebis var arg och somnade i protest. Femåringen konstaterade snabbt att hon minsann var kissnödig, tur att man har frisören ligger på vägen hem, vet inte hur många gånger vi smitit in och lånat toan. 


 

Bebis har för övrigt fått en tand! En liten vass jäkel tittar fram i underkäken. Nu får man hålla fingrar och tår borta. Jag hoppas ju att hon tuggar sönder soffan för den är verkligen i behov av att bytas ut. Men min man motarbetar mig i soffbytet plus att det förmodligen är dumt att lära barnet tugga på möbler, man lär ju bli opopulär i vänskapskretsen... 


Nu ska jag strax kliva av tåget i Norrköping. Ha en bra dag!