Jag hade en toppenhelg i Stockholm. Vi hängde på Södermalm större delen av tiden och det var riktigt mysigt att promenera omkring titta i affärer, prata och äta god mat. 


Fördrink på restaurangen, jag tog med mynta i det är alltid ett säkert kort för min del. De andra var modiga och prövad både spenat och  lavendel, intressant att dricka nåt som luktar linneskåp(?!). 


Menyn bjöd på flera intressanta rätter men jag fastnade på kroppkakor, det var ju år och dar sen man åt det. 

Det var makalöst gott, till varmrätt tog jag kyklingpasta. Den var god men inte lika god som kroppkakorna vi var så mätta så vi hoppade efterrätten och började promenera bort mot Tele2 arena istället. 


Peppade inför konserten! 


Robbie var på bra humör och bjöd på en väldigt avslappnad show. De stora hitsen var helt klart kvällens höjdpunkter men trots att han har en del låtar som är av sämre kvalité så var showen underhållande.


Tillsammans med 34.000 andra konsertbesökare tryckte vi oss ner i tunnelbanan och tog oss hem till hotellet. Ingen takbar öppen efter tolv så vi satt och pratade i foajén en stund innan vi bäddade ner oss på rummen. 

Dagen efter besökte vi en hattaffär, man bär ju hatt alltför sällan! 


Det blidde ingen hatt, men vi testade och prövade väldigt många. 


Till lunch hittade vi ett riktigt mysigt fik som hette Älskade Traditioner. Såg inte mycket ut för världen utifrån men vilka våfflor de hade! Jag och Emelie delade på en vegetarisk toast-våffla och en marängswisch våffla till efterrätt. 

Det var så gott! Jag kommer definitivt besöka det igen. Jag lyckades ta en bild på en av deras delux-milkshakes.


Extra allt verkligen! 


Vi rullade hemåt på eftermiddagen och jag blev väl mottagen hemma. Barnen verkade så glada över att jag var hemma igen, men det tog knappt två minuter så skrek båda två över nåt och så var det lika kaosartat som vanligt här hemma. 

Igår var vi på sångteater nere på djulö. Det var en man med gitarr och en massa dinusarier i en säck. Barnen tyckte det var riktigt underhållande. 


Fika på Åsgatan efter teatern. 


Vi hade grillkväll med trevligt sällskap på kvällen, barnen badade i poolen och det var sjögång på altanen. Ettåringen hade inte sovit på hela dagen så hon var som en liten zombie och rejält tacksam över att få somna vid sju. 


Den förlorade middagsluren på fredagen tog ut sin rätt på lördagen. 

Idag är jag i Stockholm och ska på konsert. Solen skiner och Stockholm visar sig från sin bästa sida. 


Bra utsikt från skybaren.

Lugn morgon med lite fix hemma innan vi gav oss iväg till Vingåker för att hälsa på farfar och Britt-Marie. 

Det blev en tur ut till hjälmargården i Läppe för lite (mycket...) glass och minigolf. 

Jag skulle föreviga den fina glassen men det hann jag inte.... Nio hål senare hade sexåringen hunnit med att både sura, gråtit, skrattat och jublat över sin insats. Tyvärr var sista hålet väldigt svårt så efter 27 slag (suck) hade kön växt bakom oss och vi tvingade henne att ge upp. Men hon fick till några fyra och några femmor och det går bättre och bättre. Jag är av åsikten att man högst spelar minigolf en gång om året men jag var protokollförare denna gång så jag kommer väl tvingas besöka en minigolfbana en gång till i år. Jag är ju sjukt dålig på minigolf och har ingen lust att lägga energi och tid på att bli bättre. 


Kvällen avslutades med lite inlinesåkning (påtal om saker man bara gör en gång om året...)Lite lagom ostabilt, hade helst rullat in mig själv i bubbelplast. Det blev dock inga större vurpor så det räknas absolut som en kul avslutning på dagen.