Tur att de får vara kreativa på dagis, hemma övar vi mest på att städa och hålla snyggt, dock med varierande resultat. Kladda med färg hör inte till vanligheterna... 

(null)

(null)

Kanske en blivande julklapp till någon? 
Bajsbrun tavla med inslag av rosa för att matcha upp ett stilrent hem med en krämvit soffa och övriga detaljer från klong, svensk tenn och Gynning.   Vem vet vem den lyckliga ägaren blir till detta fantastiska konstverk! 
Man har ju blivit bortskämd med att få sova lite längre än tidigare på jobbdagarna. När jag pendlade till Norrköping gick jag upp kvart i sex nu för tiden går jag upp halv sju. Det år behövligt med tanke på hur vår nätter ser ut. Ettan åt två gånger i natt, så har det sett ut sista nätterna. Välling vid sju, vaknar arg vid tolv somnar om när hon får välling och om hon får sova hos oss, vaknar sedan vid halv fem?! Vad gör man då? Ungen skriker och är arg, gnäller och kastar sig i sängen, sparkas och drar mig i håret. När hon får välling somnar hon om direkt...
Ni fattat vilket alternativ man väljer?

Det är ju inte hållbart i längden, men jag har ingen ork att ta tag i det just nu. Får se om jag kan samla kraft under julledigheten men det lär ju ta minst sex nätter innan det vänder och de nätterna innebär ju noll sömn😩 

Hur som helst i morse gick jag upp vid sex och fick sedan snabba mig på, jag hade en tid att passa. Sitter nu på mitt vanliga morgontåg till Norrköping för ett kort besök. Kan inte säga att jag saknat tåget, känns så skönt att ha nära till jobbet. Men tid finns att blogga nu i alla fall så jag passar på! 
(null)

Annars då? Jo veckan rullar på, Fredrik kör ju som ni vet nytt jobb, igår var han uppmärksammad på framsidan av lokaltidningen. 
(null)
Ettan konstaterade glatt "pappa!" När hon såg tidningen. 
För övrigt så innebär nya jobbet att vi inte har någon bil hemma eftersom han behöver ta den till jobbet. Så igår när sexåringen skulle på jympaträning fick vi vara kreativa, vi tog bussen!

När åkte man buss i Katrineholm senast? Men det funkade ypperligt smidigt, jag var lite tidig till busshållsplatsen så barnen var bra otåliga över att få vänta. Till sist passerade bussen på andra sidan för att sedan åka vidare och vända och komma tillbaka. Ettan blev rasande över detta och skrek helt hysteriskt tills bussen äntligen kom tillbaka på vår sida. Då var hon nöjd, sexåringen visade biljetten medans jag trixand in vagnen. Dock visade de sig att vagnen var för bred så jag fick gå ut igen och gå in där bak. Tror ni ettan blev nöjd när ja backade ut med henne igen?!
Hon hade precis lugnat sig så blev hon vansinnig igen. Dock var jag snabb in så hon fick lugna sig. Sen bar det av! 

(null)
 
Ettan var stoneface hela vägen men vi tittade på bilar och hundar och hon verkade gilla att åka buss. Tur det för idag blir det buss till skridskoträningen!

(null)
Vi hängde en stund och tittade på träningen sen kom Fredrik och då åkte vi och handlade sen hämta vi lagom tills sexåringen var klar. Kvällen försvann i ett nafs men den gör ju gärna det när det är så mörkt ute. Får se till att få fram lite ljusstakar till helgen. 

Ha en bra dag alla läsare. 
Kändes som en helt ok helg, vi har tagit det lagom lugnt och inte stressad omkring och försökt  trycka in så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. 

Lördagens aktivitet var 5-års kalas. Vi var med en timme sen åkte vi ett varv runt stan för att ettan skulle få sova en stund innan vi hämtade syrran på kalaset igen. Ettan var rejält sockerstin av att ha norpat kakor och bullar från fikabordet. 
(null)

(null)
 

Det är inte lätt att fånga hela familjen på bild!

(null)

(null)

(null)

Sexåringen briljerade i repklättring! 

(null)

Sen var det lördagsgodis, dock åkte sexåringen till kusinerna några timmar så hon glömde bort att äta upp sitt godis.(?!) tror mest det är kul att handla det, 361 sorter att välja på. De har "nästan" alla mina favoriter... 


Söndagen var det julskyltning på stan, vi knallade ner för att ta del av spektaklet. 
(null)

(null)

Sexåringen passade på att testa nya isbanan, det var svårt att åka när det var så trångt med folk men hon tyckte det var kul att åka med kusinerna. 

(null)

Efter stan knallade vi hem och hade en lugn kväll hemma. Eller lugn och lugn, det är ju alltid livat här hemma. 

(null)

Ettan är inte bara jobbig på natten, hon har nu accelererat ytterligare och ska föra liv på kvällen också. Ikväll somna hon sju för att sedan vakna halv nio(?!). Skrek helt hysteriskt, och för att inte väcka storasyrran får hon komma upp för då skriker hon ju i alla fall inte. Så nu håller hon låda framför tv:n. Hon är ju trött men så fort vi försöker lägga henne blir hon arg och skriker helt hysteriskt. Suck! 
Jag ska lägga mig nu och se om det går bättre att få henne att somna. Hoppas natten går bra, eller bättre än vanligt... är så less att springa upp på nätterna och blanda välling.