Det gäller att surfa på tidsomställningen så länge som möjligt, i morse vaknade vi vid sex allihopa och kände oss rejält utvilade och pigga. Perfekt att ha gott om tid på morgonen, nästa vecka lär man väl vara lika trött igen... 


Bjuder på lite bilder från helgen då vi trotsade höstrusket och gav oss ut på promenad!

Glada barn som så gärna ville lämna tv-soffan för att få lite friskluft! "Är din ratt bättre än min?!" "Måste vi vara ute?" 

Gunga är toppenkul! 

Lite friskluft tar lätt musten ur en. 


Igår vi bjudna på party hela familjen, sexåringen tjatade från det hon vaknade "hur många timmar är det kvar?!!!". 

För hennes del släpade sig dagen fram, jag var tvungen att få klart ettans kostym det var totalt kaos under dessa timmar. 

Fjädrar över allt! 

Ettan som sliter och river i sylådan, hon fiskade upp både nålar och sprättare och var väldigt missnöjd med att bli ifråntagen sina fynd. 

Som sagt, hon river och sliter över allt där hon kommer åt. Kostymen klar! Den fäller fjädrar så den förpassades ner i en påse snabbt i väntan på festen. 


Så äntligen var det dags för sminkning! 

Nöjd tjej! 


Två vampyrer! 


Ettan var inte supernöjd med sin kostym, hon vissade starkt sitt missnöje och surade med underläppen ute. 

Flamingo med bekymersrynka i pannan och en vampyr med överbett?!


Villet party vi var bjudna på. Östers största garage var läskigt utsmyckat och en stor tacobuffe stod uppdukad. Fullt med rysliga barn fanns det också! 


Ettan är ingen partyanimal hon ville hellre sitta med mobilen och titta på babblarna. 


Bröderna Egeland, den ena som zombie och den andra som vampyr. Jag vet inte vad jag hade spökat ut mig till men jag hade peruk och massa sminka i alla fall. Kände mig väldigt utklädd, hade letat fram ett par fejk-läder byxor som jag inte använt på hundra år. Tur att det var mörkt i lokalen för när jag kom hem upptäckte jag byxorna spruckit i en reva över rumpan! Tyckte väl att jag frös om baken?!
Läskigt godis blev vi bjudna på också! 

 

Vi rundade av vid nio-tiden då ettan började tappa orken. Väl hemma var hon dock väldigt snabb med att riots igenom min handväska. Gjorde sig ett skapligt fynd när hon fick tag på läppstiftet och passade på att måla nästippen röd! 


Kul med temafest! Synd att flamingokostymen bara fick vara på några minuter. Men den kanske går att återvinna till påsk eller nåt! 


Äntligen fredag!!!

Nu har jag landat i soffan, har precis lurat i sexåringen en skål med chokladmousse dvs avokado, kokosgrädde, kakao och lite honung. Hon åt upp nästan allt innan hon krasst konstaterade "jag orkar inte mer och den var inte så god"
Den är ganska mäktigt men så äcklig  kan den ju knappast vars eftersom hon åt upp nästan allt?!


Hattdag i dag på skolan. Sexåringen var taggad men lite fundersam "mamma fröknarna sig att det går löss nu är det så smart att ha hattdag då man vill ju pröva andras hattar också?"

Hon hade verkligen en tanke där, från mig fick hon strikta instruktioner att inte pröva någon annans hatt, eller låna ut sin hatt, vi vill ju inte ha löss i julgranen! 


Så fina teckningar hon gör, jag spara inga... men jag tar ju bilder så jag tänker att de sitter ju i fotoalbumet i alla fall. 


Måste dela med mig av gårdagens diskussion mellan Fredrik och sexåringen. 
"Pappa, varför är du en som tråkig pappa?! Du borde göra roligare saker än röka och titta på mobilen!"
(Förstår inte vart hon har hört den kommentaren...🙄)
Stackars Fredrik försökte tappert försvara sig men hon fortsatte att gå på. 
"Pappa du har så tråkigt jobb också! Jag skulle hellre vilja att du jobbade som rockstjärna!"
(?!) 

Eh? Undra vem på skolan som har en pappa som är rockstjärna?
Kanske kommer Fredrik sadla om? Än är det inte försent! Dock tror jag han har större möjligheter att bli rökfri än att slå igenom som rockstjärna... eller? 

Rockstjärnan dissar idol framför Facebook! Måste bjuda på en bild på Lill-trollet också. Inte ofta man får henne att le på bilder, men ibland så! I morgon är det lördag, snälla ettåring ge mig lite sovmorgon!