Igår åkte vi ut till gammelmormor på hennes kolonilott. Fick vi friskluft och lite träning. Att springa med skottkärra full med ungar är bra för armmusklerna! 


Här var det full last! 

Mindre ogräs men trångt ändå. 

Mormor hade besök av en katt som var väldigt social. 

Två katt och en Svanslös katt...

Som sagt Svanslös men väldigt gosig. 

Sexan var sitt vildaste och jag fick jaga runt med henne en stund för att hon skulle få göra av med lite energi. Det funkade sådär för hon kändes lika speedad när vi kom hem. 
Söndagen skulle bjuda på solsken enligt väderleksrapporten men det var lika grått och trist som dagen innan. Men friskluft är ju aldrig fel så vi åkte ut till Friluftsfrämjandets stuga i ramsjöhult. Det var sextioårs kalas för deras maskot Mulle och på schemat stod förutom korvgrillning, tipspromenad och hinderbana. 


Perfekt! Jag letade upp kläder efter väder och packade fikakorgen(tänk jag hitta till och med en korg!) såg riktigt proffsigt ut med gummistövlar, regnjacka och fikakorg. 
Fredrik fick dispans och stannade hemma för att rå om husbilen men barnen var laddade och ville komma iväg. 


På plats mötte vi upp flera kompisar och vädret såg ut att vända till det bättre och barnen var på bra humör så det bäddade för några trevliga timmar i naturen. Vi började med att fika (som tur var!) sen tjatade sexan konstant om tipspromenad så jag frågade mannen aom sålde tipskuponger om pris och start. Barnen stod bredvid mig och sexan var ju väldigt tydlig med att vi skulle gå tipspromenad för hon slet åt sig papper och penna innan jag ens hann få fram pengarna. 


Vi fick instruktioner om vart starten var så vi knallade iväg in i skogen. 

Första hundra metrarna gick bra sen tröttnade ettan på att vingla fram, ostadigt bland alla rötter och i två nummer för stora stövlar. Så hon deklarerade tydligt att hon ville bli buren. När vi väl kom fram till första frågan kunde jag konstatera att det inte var några lätta frågor. Blev en chansning och man ska ju inte bedöma frågorna efter att bara sett en fråga. Så vi knallade vidare in i skogen... 


Det var bra långt mellan frågorna och de blev bara svårare och svårare vi kom i fatt några andra och jag blev då informerade om att tipspromenaden a tolv frågor var en sträcka på 2.4 kilometer. En behaglig tur för en vuxen men när man inte kan frågorna och vill tillbaka till kompisarna så blir det bra drygt. Och för en annan, att bära tolv kilo på höften är heller nån hit... De få metrarna hon gick själv gick hon gärna åt andra hållet eller stannade för att studera stenar. 

Som sagt det var en dryg tipspromenad och stämning var väl inte den bästa, sexan kände sig lurad och var arg över att hon var tvungen att gå hela vägen mellan alla svåra frågor. Jag kunde väl krasst hålla med henne om att vi var en aningen vilseleda och hade ju gärna tagit tipset innan att frågorna inte var av den karaktären som barn uppskattar. 

Överen timme tog det innan vi var tillbaka och sexan sprang snabbt iväg och lekte med kompisar. Jag var helt genomsvettig av att ha burit ettan 2.4 kilometer och kompisarna undrade ju såklart vart vi hade hållt hus. Bästa behållning på hela tipspromenaden var "knut-trädet". 

Det var ju inte så mycket tid kvar på arrangemanget men vi var kvar en stund efteråt. Barnen fick varsin korv gratis när de hörde att vi hade gått hela låna tipspromenaden, det fanns ju såklart en tipspromenad för barn uppe i skogen som var betydligt kortare och med bättre frågor. 

Sexan gick hinderbana och lekte i skogen. 


Ettan hittade hundar att peka på...

Hunden Ludde med de korta benen (han är en äkta gatukorsning) ville väldigt gärna ha en bit korv. 


Det blev en lyckad utflykt med gott om friskluft. 

Väl hemma styrde vi upp tårtkalas.

Sexan fixade garneringen!


Marängtårta och daimkakor. 

Både jag och Fredrik blev firade med presentkort, blomma och biobiljetter.

Skit vilken vecka jag haft! Ska verkligen inte klaga men det har varit fullt ös och sena kvällar. I torsdags var jag på en mässa i Linköping och jobbade och var inte hemma fören halv tio. I fredags var jag i Eskilstuna så jag kom inte hem fören kvart över sex. De andra hade varit på skridskoträning så vi bestämde oss för att äta ute. Blev pizza på Nobel. Fredrik skickade snapchats från skridskoträningen, ettan röjde runt som vanligt. 

Fredril fyllde igår så det firade vi med att han bjöd oss på mat. Jag hade fixat en present, ett par byxor. Tyvärr var de slut i hans storlek på nätet så mamma fick köpa de i Örebro så hon och sexåringen slog in paketet på torsdagen när jag var borta. När jag kom hem från jobbet så var ju tanken att vi skulle ge honom fördelsdagspresenten men den hade sexåringen redan gett honom?!

"Den var ju från mormor och mig"
Tyckte hon eftersom mormor hade handlat och de tillsammans hade slagit in. "Har inte du köpt nåt mamma?" 
Suck! 

Jaja han verkade nöjd över byxorna i alla fall. De satt som ett smäck. 


Jag och sexåringen hade teckningstävling igår kväll när vi tittade på idol. Jag beställde en giraff och en häst med rullskridskor. 

Giraffen såg ju bra rolig ut och hästen såg ut som en isbjörn. Vi skrattade högt åt alla konstigs djur hon ritade. 
Jag fick också rita, förutom babblarna fick jag måla en bajsande hund.

En skelögd kvinna med blommor i håret. 


Dagen idag bjöd ju på allt annat än roligt väder. Vi var sega och visste inte vad vi skulle hitta på. Badhuset är ju ett säkert kort när det regnar men det är ju så mycket folk då och man ska ju gärna vara där vid öppning om det ska vara nån glädje med det. 

Hur som helst så packade vi badväskan och åkte mot stan för att uträtta några ärenden. 

Maxi hade hundraårskalas så vi åt tårta och köpte toapapper. 

Efter att ha varit runt på diverse ställen rullade vi ner mot badhuset. Då visade det sig att de hade stängt av äventyrsdelen pga en olycka (en sån som små barn kan bli skyldiga till). För oss kändes det inte som något bra alternativ att bara vara i stora bassängen som är både kall och djup. Så vi övervägde olika alternativ men det slutade med att vi avstod från badhusbesöket och åkte och fikade på stan istället. Sexåringen var lagom upprörd och arg över det inställda badhusbesöket men efter att fått välja valfritt pyssel på Åhléns var allt frid och fröjd igen.

Han är alltid så närvarande min man... 

Sexåringen önskar sig en ny resväska i julklapp och hittade en fin på Åhléns men när jag informerade om priset och att det förmodligen skulle innebära att hon enbart fick en julklapp då så ville hon inte väskan längre. Synd för jag tyckte det var en riktigt bra julklapp som kan komma till användning i många år framöver. Här pysslas det! Det blir nog en lugn lördag. Kan vara skönt att vara oplanerade för en gång skull. Så hoppas vi på finare väder till morgondagen.