Jaha det var den helgen! 

Vi har spenderat större delen av den på Mantorp park. 
Packade, lastade och rullade iväg på lördag lunch och sen har det varit full rulle hela helgen. 

(null)

(null)
En utspilld mjölk och allmänt tjafsande mellan systrarna om vem som snodde vems pommes så rullade vi vidare!

(null)

(null)

(null)
Så klart att det ska börja vräka ner lagom tills det ska lastas av. 

(null)

Regnet gav sig tids nog men det var bra ruggigt hela kvällen. Fick kämpa för att få Ärtan att somna i husbilen när vi andra satt utanför. Det tändes lampor och hängdes i gardiner i stället... 

(null)

(null)

(null)
Storasyster är engagerad och involverad.
Lillasyster är mest sjövild! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Trots ihärdigt hejande så blev det ingen pallplacering denna helg. Det blev en fjärde plats i första racet och en sjätte plats i andra racet. Och det var inte helt friktionsfritt eftersom motorn sprutade olja och krånglade.

Nu rullar vi hemåt! 


Ny vecka nya tag man borde vara energifylld efter denna fina sommar med sol och semester men just nu är det bara ett enda stort tjafsande både på morgonen och på kvällen. 

Det pågår nämligen ett matkrig här hemma, inte så att det kastas mat på varandra men det tjafsas mycket runt mat. Vår sjuåring äter inte vad som helst, hon är sjukt kräsen, rent oförskämd när det serveras sånt som inte passar henne och hon sitter och petar i mat läääänge så vi andra hinner äta upp och plocka undan innan hon är klar om hon inte lämnar tidigare för att vi blir osams över att hon vägrar äta. 

Frukosten är likadan, två tuggor på en macka och ett halvt glas oboy tar typ 40 minuter. Och tro mig vi har erbjudit henne alla sorters frukost men inget funkar. Och det som är mest irriterande är att hon äter dåligt och kommer tio minuter senare "jag är hungrig". No shit! Ät det som serveras! 

Det är så frustrerande, den lilla är också kräsen men på nåt sätt så känns det mer acceptabelt eftersom hon är två år. Men hon äter rejält av vissa maträtter som storasyrran bara petar i. 
Igår gjorde jag pastagratäng, tog ju en stund men jag blev nöjd. Älskade den gratängen när jag var mindre så man hade ju visst hopp. Dock vände det snabbt när sjuåringen totalt ratade den, bara satt och peta. Jag tappa det helt, blev så arg. Tredje världskriget bröt ut och det slutade med att jag gav henne ett papper och bad henne planera för två veckor vad vi ska äta varje kväll sen tog jag en promenad. 

(null)

Väl tillbaka från promenaden mötte hon mig i hallen och kramade mig "mamma nu förstår jag hur svårt det är att komma på vad vi ska äta". 
Det låter väl som det perfekta slutet, dvs sen åt hon allt vi serverade framöver och vi levde harmoniskt i alla våra dagar... 

Tyvärr så konstaterade jag krasst att hon bara var halvfärdig med listan, det hade hon dock en lösning på för hon skulle sova på saken för att komma på fler förslag. Jag ställde mig tveksam till att hon skulle komma på fler maträtter eftersom hon knappt äter nåt men jag godtog hennes förslag. 
Sen kom frågan: "mamma jag är hungrig kan jag få något att äta?" 

Eh? Sa vi inte vid matbordet att det är kvällsmatens dvs pastagratängen som serveras och inget annat?!
Då bröt fjärde världskriget ut... 

Under kriget som följde bjöd min dotter på många citat här kommer ett urval: 
"Du är så j-vla dum mamma!"
"Jag hatar dig!"
"Du är den värsta mamman som finns!"
"Du är jävulen mamma!"
"Jag vill inte ha dig som mamma"

Alltså jag blir ju både upprörd, chockad och ledsen men vi har pratat om det så många gånger och hon blir alltid ledsen efteråt över alla dumma saker hon säger som hon egentligen inte menar. Att hon svär känns ju riktigt jobbigt men jag svär också och äpplet faller ju inte långt från trädet. Hur som helst så höll jag mig väl hyfsat lugn och påpekade att det var läggdags. Man försöker ju argumentera med henne men det är ju inte lätt, hon är envis och argsint och inte blir det bättre av Ärtan upprepar allt jag säger som en liten mini-me. 
"Tyst Nenna!"
"Luna dig Nenna!"
"Du ska sova nu Nenna!" 

Storsyster blir ju inte mindre arg av att lillasyster lägger sig i. 

När hon hade skällt på mig en bra stund gick hon över till att skälla på Fredrik. 
"Vad tänkte du på när du gifte dig med henne?!"
"Kunde du inte hitta en bättre mamma till mig?!"

Som sagt hon deklarerade att hon vägrade lägga sig trots att tiden var inne för det, istället skulle hon rymma hemifrån. Oklart hur planeringen för rymningsn såg ut, tror inte hon planerat detaljerna ordentligt... 
Jag påtalade att minuterna tickade ner och att risken att förlora iPaden för resten av månaden var nära men det bet inte. När jag sa att det var läggdags på momangen eller så skulle hon inte få delta på kusinens kalas nästa helg så var det spiken i kistan. Det ilskna utbrottet övergick i tårar och hon borstade tänderna och la sig. "Mamma du hatar mig, du älskar bara Michelle!"
("Ja mamma älska bara mig Nenna" Hör man från michelles rum där hon lagt sig...)

"Det är så orättvist Michelle får allt hon vill ha jag får inget!"

Suck, man försöker förklara men det är som att prata med en vägg allt bara studsar. Fredrik pratade med henne en stund men kampen om maten är inte över. 


Bjuder på veckans frisyr som avslut. 
(null)
Hur lyckas hon?! 

Hög igenkänningsfaktor på serien i tidningen idag också. 
(null)

Fredag i morogn, då blir det tacos! Är så jädra less på tacos... 


Ja eller nu är den ju slut...

Har inte hunnit blogga för det har gått i ett hela helgen. Flexade ut tidigare från jobbet hämtade sjuåringen, skyndade hem, packade väskorna och fixade några mackor sen skyndade vi oss till dagis för att hämta Ärtan. Sen hade vi typ tre minuters marginal att hinna till barnens klipptid. Vi blev lite sena och jag var så svett när jag kom fram så jag fick låna hårfönen för att kyla ner mig. 
Sen var det dags för klippning av solblekta och slitna toppar. Sjuåringen har det ju aldrig varit några problem med men Ärtan har vi inte lyckats klippa, sist skrek hon i panik och jag fick hålla henne i famnen när Sussie klippte det som var mest slitet. Jag bävade för hur det skulle gå när det var hennes tur. 

Hon ville inte sitta i stolen men jag mutade med en smörgås och då funkade det. 
(null)

 Alltså hon sitter ju där men zoma in ansiktet på henne. Allt annat än nöjd. 
(null)

Sussie klippte supersnabbt och hann precis bli klar när smörgåsen var uppäten för då ville ärtan inte sitta kvar. 
Två hårspännen senare så rullade jag ut från salongen med två nyfriserade ungar. 

(null)
Med en minst sagt vällastad vagn tog vi tåget till Hallsberg där mamsen hämtade upp oss. 

(null)
I Örebro väntade Örebrocitysportfestival. Vi gick upp tidigt på lördagen så vi var nere redan vid nio för att spana in utbudet.
Som det fanns grejer att välja på, runt sju pass varje timme plus massa pröva på aktiviter och en gigantisk hinderbana. 
(null)

(null)

(null)

(null)
Sjuåringen var först ut och testade antigravityyoga. 
(null)

(null)
Ärtan tittade snällt på under passet sen fick hon testa lite hon med. 

Det var ett jätte bra arrangemang, vilket privilegium att allt var gratis att testa. Hinderbanan kostade 20kr men det var ju en struntsumma i sammanhanget. Jag bokade in mig och testade att hoppa ett studsmatte pass på 30 minuter sen testade jag också "hängmatte"-yogan. 
(null)

(null)
Sjuåringen stod bredvid och coachade mig. Medans jag tränade passade mamsen barnen. 
(null)
De hade en flamingo av modell större. 
(null)

(null)

Kändisspaning blev det också! 
(null)

Jag hade lätt kunnat spendera några timmar till, gått på inspirerande föreläsningar och testat fler pass men magen skrek efter mat och det soliga vädret utbyttes mot mörka moln. 
Vi gick hem och käkade lunch sen försökte vi gå ner på området igen men då var det knökat med folk och det gick knappt att röra sig, det var med andra ord en lyckträff att vi var där så tidigt! 

Blev en fika på stan och lite kläder och skor till barnen innan mamma skjutsade hem oss. 
Kvällen spenderades på Åsgatan där vi blev bjudna på grillat. 
(null)
Fick fläta pippiflätor på småtjejerna och sen fick vi lyssna på pippisången alldeles för länge och för högt. 
(null)
Idag har vi softar, plockat undan på altanen och packat mer poolen och alla tillbehör. I morgon är det arbetsvecka igen. Hoppas på nedförsbacke till nästa helg! Kan nog vänta mig en rejäl träningsvärk i magen i morgon efter studsmattepasset ...