Då har man kastats tillbaka till verkligheten. Upp på morgonen, på med kläder på Ärtan och tjata på den stora att hon ska masa sig upp. Fram med frukost, den ena superglad men vägrar äta utan sitter mest och kladdar den andra släpar sig ut i köket med ett morgonhumör som är så dåligt att det inte ens finnas med på humörskalan! Knappt vaken blänger hon på smörgåsen och oboyen och börjar sakta, alltså snigelsakta(!) bryta sönder minimala bitar av smörgåsen och peta i sig. Suck! 

Nåväl jag lämnade resten av morgonen till Fredrik och det hade väl gått allt annat än bra med tandborstningen men de kom i tid alla tre i alla fall. 
Väl på eftermiddagen hämtade jag en glad Ärta på dagis! Kul! 
Väl hemma inser man att man haft semester för länge. Tog av hennes skor i hallen, big mistake! Hej hopp sandlåda i hela hallen. Jaja fram med dammsugaren. 
Tre sekunder senare ser jag spår av sand i soffan, sacosäcken och på golvet i vardagsrummet. Varför är det fickor på barnkläder!!!!! Det är ju inte så att de ska ha nycklar och plånbok med sig! 

Vår kreativa två-åring hade såklart fyllt sina fina dekorationsfickor på klänningen med sand! Och nu rullade hon runt som barn gör och spred sand i hela vardagsrummet! Gah!!!

Fram med dammsugaren och av med kläderna på ungen. 
Därefter påbörjades maten, sjuåringen surade över att hon inte fick ha iPaden och härjade i vardagsrummet samtidigt som jag försökte sno ihop en pannkakssmet. Ärtan ville såklart vara med och skyndade sig att hämta pallen. Lyckades knacka sönder ett ägg för mig och när jag vände ryggen till så passa hon på att hälla i mjölken som var kvar i paketet. Jag lyckades lagom stoppa henne från att röra ner äggskalen... som sagt maten stod på bordet lagom tills Fredrik kom hem. Okontrollerat kaos fram tills dess. 
Det blir bra det här, det blir en bra höst...  (null)


Nästan, bara ärtan och Fredrik som ska börja dagis och jobba. 
I morgon är det i alla fall skola för sjuåringen. "Det är ju typ som sexårs!"
Får vi till svar när vi frågar om hur det känns inför morgondagen. Lite annorlunda måste det väl bli?
Själv ser jag framemot att nöta in åttans gångertabell, ta mig igenom Sveriges historia, plugga engelska glosor och återigen lära mig skillnaden mellan substantiv och adjektiv. Ska bli spännande att se vad hon (jag) kommer lära sig framöver.

Igår var det jympaträning för storsyster medans jag och Ärtan passade på att hälsa på gammelmormor på kolonin.
Denna gång hittade vi både hundar och morötter! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
En speedad pudel är roligare än vad man kan tro.  

Jaha håll tummarna för att vi får sova i natt för natten till idag vaknade Ärtan vid två-tiden helt hysterisk och hävdade att storasyster hade druckit upp hennes välling(?!). Förra veckan var det jag som hade tagit hennes plånbok. Som sagt det är alltid någon som tagit nåt för henne och hon är knappt vaken, helt otröstlig och tvärilsken. Tar ju en stund innan hon lugnar sig och somnar om, lagom för att en annan ska känna sig helt vimmelkantig dagen efter.

Kul med barn! Det här med oavbruten sömn  är väl inte modernt va😝

Jösses vilken helg, här har det umgåtts delux! 
Vi rullade mot Nyköping för att se väninnan kasta sig ut ur flygplan med fallskärm men tyvärr var det tekniskt fel på planet så det blev varken flygtur eller hopp. Men väl en trevligt fika! 

Väl tillbaka i stan tog vi hela barnaskaran till Mc Donalds.  (null)

Vi rullad förbi stadsparken och spanande på lite kaninhoppning. 
(null)
Sjukt tråkigt att titta på, ovilliga kaniner som knappt ville hoppa. Udda sport... 

Kompisar!

Kaos inne på Ica med 6 ungar som löper åt olika håll och tjatar om olika saker.

(null)

(null)
Pysselverkstad innan middag 
(null)
Vilken liga! 

(null)
Bozz höll sig på avstånd, han var väl helt trött i öronen efter kvällen. Det är verkligen en hel cirkus med så många barn men vi hade en jätte trevlig dag. 

(null)
Idag har blev det Mostermys till barnens stora glädje. 

Barnen har lagts tidigt ikväll nu gäller det att få upp de i morgon bitti så vi kan börjar vända tillbaka dygnet innan skolan börjar på onsdag. 
Sov själv till tio i morse så jag funderar på om jag också ska försöka vända tillbaka dygnet...