För lång sovmorgon i dag igen. Så det blev lite segt bitvis och vädret var inte med oss så bad kändes uteslutet. 
Det fick bli fiske istället! 

Det är ju som vanligt lagom omständigt att komma iväg med två barn och fiska. Det ska letas fram spön, flytvästar, myggolja och framför allt mask! 
Det sist nämnda blev iof lättast för grannens kompost visade sig vara full av feta maskar. 
(null)

(null)
Efter att ha fyllt halva burken med mask blev det en tur till ÖB för vi hittade inte alla fiskespön och ingen myggolja. 

Ärtan gick runt med maskburken och verkade väldigt nöjd med "fångsten" de stackars maskarna fick både gunga och åka dockvagn innan vi kom iväg. Det här med att fiska hade hon inte förstått innebörden av det var ju kul bara med maskinsamlingen tyckte hon. 
Flytväst gick vi bet på så vi fick ha puffarna på henne som säkerhet. 

Sen gav vi oss iväg till mitt "hemliga" fiskeställe. Det nappar garanterat alltid där och är därför rejält tacksamt att åka dit med otåliga barn. 

(null)

(null)
Som alltid lite kaotiskt innan masken är på och i vattnet men snart var vi igång. Vi hade tre spön med oss men insåg snabbt att vi bara skulle hinna med två, för som det nappade! 

(null)
Ärtan var rejält skeptisk till första fångsten. Vad hände med masken? Vad ska vi göra med fisken? 
Hon var helt klart förvirrad. 

(null)
"Den var inte dullig" 

(null)
Andra fisken var en rejäl abborre som knappt fick plats i hinken. Det rullade på och Fredrik hann knappt med att ta av fiskar och sätta på mask för storasyrran (numera storfiskaren) fick napp nån stopp. 
Ärtan höll koll på volymerna.

(null)
Ärtan var den enda som hann få i sig fika medans vi andra drog upp fisk efter fisk. 

(null)
Som sagt det drogs upp en och annan abborre. 

(null)
När jag och Fredrik var ifärd att trassla ut linan på ena spöt så ropar Storasyrran "Pappa! Jag har fått en stor fisk!"
Jaja, ropar vi tillbaka, vänta lite.
"Men jag orkar inte hålla pappa!" 
(?!)

Vi ser plasket vid vattenytan och hur hon kämpar med spöt. Så vi släpper det vi håller på med och konstaterar  att det är en rejäl fisk hon fått på kroken. 
(null)

(null)

(null)
"Stor fisk!" Konstaterar Ärtan och tittar ner i hinken där det redan är fullt av fiskar. Jag aldrig sett fisksorten, så jag skickade en bild till vår närmsta storfiskare och fick svar att det var en Sutare. Svårfångad tydligen! 
Den fick inte plats i hinken och rensa kan vi inte så den släpptes tillbaka. 

(null)
Efter 45 minuter så räknade Storsyrran att vi hade dragit upp runt 18 fiskar. Jag hade packat fika men det   hanns inte och Ärtan var nöjd med fiskandet och ville åka hem. Hon tyckte inte att det var superkul att fiska och fiskarna var ju inte så gosiga att klappa heller. Storasyrran däremot hade nog kunnat stå en timme till med tanke på vilken fiskelycka hon hade. 

Alla fiskar släpptes tillbaka utom några få som tyvärr svalt kroken. Alla var nöjda med dagens utflykt när vi stampade oss tillbaka till bilen för att skrämma bort eventuella huggormar. 
(null)

(null)(null)
Ärtan var lagom skeptisk till hela äventyret? Hon föredrar nog fiskdamm på kalas... här blev det varken mask eller fisk bara myggbett, två halkningar på bryggan och en överexalterad storasyster. Jaja, nu har vi testat det. 


Igår var vi hos morfar Lasse och hälsade på alla djuren. Katt, hund och häst. Ja fast katten drar illa kvickt så fort hon ser Ärtan, ärtan gör sitt bästa för att hålla kvar henne gärna i svanen... 
så när katten drar så löper Ärtan efter det fortaste hon kan utan framgång. 
Tur att det finns andra djur som vill hälsa. 

(null)

(null)

(null)


Kvällen avslutades med tjejkväll på Åsgatan. Supertrevligt även om vi blev invaderade av tvestjärtar framåt tolvslaget. 

(null)
Observera spaden i bakgrunden som fungerade som flugsmälla. 
Vi hade en heldag på stranden i går. Storasyrran lekte med sin nyfunne vän större delen av dagen så hon var i sjön och badade i flera timmar. Såg nästan ut som ett russin när vi fick upp henne för lite energipåfyllning. 
(null)
Ärtan informerade samtliga som passerade om vad som fick lånas och inte. 

(null)
"Titta påppa en nyckelpiga!"
(null)
"Jag ska döda den!" (?!) eh? Den fick vi stoppa henne från, förstår om hon blir snurrig när hon får slå med flugsmällan på flugor och getingar. Men som sagt nyckelpigor är rädda om! 
(null)
Baddaren var uppe en stund för att käka glass. 
(null)
I
(null)
Ända molnet på hela dagen var ju tvungen att förevigas. 
(null)
Sand i håret, sand i badkläderna, sand i väskorna i kylväskan och i kaffetermosen. 6 timmar på stranden kände vi oss mätta på strandhäng, men vilken kanon dag! 

Efter en dusch och lite fräscha kläder cyklade vi in till centrum för att äta mat. 
"Bajskorv!" Det vanligaste ordet våra barn säger till varandra för tillfället och så asgarvar de? Vi vuxna har svårt att förstå det roliga...

Ärtan åt pannkakor

Sexåringen skulle promt ha en hamburgare och det fanns inga på barnmenyn så hon klämde i sig en 180 grammare.

Nu jädrar börjar de ta sig med drickat!

(null)
Vi hade stundtals trevligt på restaurangen, den låg precis bredvid en lekplats så det var idealiskt för en hel kväll. Tyvärr satte sig sjuåringen snabbt på tvären, eller om det var den stora hamburgaren som satte sig på tvären. Det blev tjurigt delux och stämningen smittade av sig så vi bad om notan illa kvikt och hoppade både efterätt och drinkar åt föräldrarna. Men det kansle bara är att inse att äta med barm på restaurang är inte fridfullt och harmoniskt, snarare påfrestande, kladdigt och omständigt. Men vi försökte i alla fall få till en trevligt stund. 
(null)
Trötta föräldrar... 

(null)

(null)

(null)
Vi hittade en kanon lekplats på vägen hem som vi var tvungna att pröva. 
Motala var riktigt bra vi kommer att komma tillbaka. 
(null)

(null)
Väl tillbaka vid campingen promenerade vi till stranden för att se solnedgången tillsammans, Fredrik och jag gick hand i hand medans barnen sprang på stranden och lekte i sanden.

Eller inte! 
Jag cyklade ner i panik för att få bilder på solnedgången (som jag ändå missade) medans de andra slogs om en ljummen cola, smält glass och avslagna milkshakes från mc Donalds som vi köpte påvägen hem för att kompensera att det inte blev efterätt. Vi stod i en lång svettig kö(hatar mc Donalds) och fick ljummen cola utan is?! Det är väl alltid i is i deras cola?!!! 

Skit samma, efter sanering av barnens fötter var det läggadags och det var stekhett i husbilen hela natten innan vi fick ordning på ac:n vid tre tiden. 
Dagen efter var det mulet och invasion av björkfrön i hela husbilen vi såg det som ett tecken och packade ihop illa kvickt  och begav oss hemåt.
(null)

(null)
Stannade på Cloetta fabriken och köpte lördagsgodis. 

Vi kom hem vid fyra och ägnade eftermiddagen åt att städa ur husbilen, tvätta och allt annat som hör till. Nu ska vi(jag) vila upp mig.