Ja vi sov på saken och vaknade lite mer positiva. Sjuåringen tittade på schemat och pekade ut vilka teatrar hon ville se. Vi hade ingen brådska, checkade ut och rullade iväg strax efter tio. 
(null)
Som sagt, det var var fler som tog sovmorgon och rullade in vid tio, i princip kö hela vägen från campingen. I sista rondellen stod Astrids Lindgrens världs egen VD Joakim Johansson och vinkade in alla besökarna till parkeringen. Det gjorde mig lite glad att se hans engagemang. 
Väl framme hittade vi en parkering och bytte några ord med parkeringsvakten. Jag frågade om besöksrekord och han sa att det låg strax över 12.000 personer. Igår var det "bara" 8000 som besökt parken. Jag blir lätt panikslagen över att tänka att fyra tusen till att trängas med. Dock upplevde jag det lugnare idag, eller så var det att vi kom strax innan elva och hade bättre rutin. Vi irrade inte omkring utan gick direkt till Madicken-teatern. Väl där bestämde vi att vi skulle dela på oss så jag och Ärtan knallade bort till de små husen. 

(null)

(null)

(null)


(null)
Ärtan utforskade husen utan att behöva trängas, dock var det dåligt med inredning i dem så besöken blev inte så långvariga. Hon sprang fram och tillbaka och försökte bestämma vilket hus hon skulle bo i. Jag kunde knappt knö in mig genom de små dörrarna så jag fick vänta utanför. 

Efter en stund kom Fredrik och storasyrran så då byttes vi av så fick jag följa med på Ronja-teatern. 
(null)

(null)
Om man ska se nåt så ska man se Ronja, musiken och sången är ju fantastisk! 

Nynnade på Rövarsånger hela vägen från Mattisborgen och bort till Villa villekulle där Fredrik och Ärtan höll platser till nästa teater. 
(null)
De var inne i huset precis när teatern skulle börja så Pippi hjälpte dem ut. 
(null)
Första parkett och inte fullt så trångt men ohyggligt varmt i solen. Jag hade hatt men Ärtan vägrade ha sin så hon var helt sjöblöt av svett efter föreställningen. 
Här började tyvärr humöret tryta för både mamma och barn pågrund av värme och trängsel men vi bet ihop och skyndade vidare till Katthult för att se nästa teater. Gasande sol knappt något vatten i vattenflaskan och blodsockerfall då vi inte ätit något sedan frukost. 
Teatern var jätte bra, så mycket sånger dans och bra skådespel men det var så varmt. Svetten rann och alt kändes klibbigt och jobbigt när det äntligen var slut tog jag med alla till ett fik jag spanat in nere vid Saltkråkan som låg avlägset/mindre folk och som var hyfsat svalt. 
Då började tjafset, vår kära sjuåringen är rent ut sagt skitjobbig när det kommer till mat. Att äta pannkaksbuffe igen kändes inte aktuellt och det fanns mat i husbilen så vi behövde bara få i oss något lätt för att orka vara kvar en stund till. Kokt korv med bröd fanns att tillgå samt svindyra smörgåsar. Inget dög och ungen står bara där och muttrar. Jag tappade tålamodet totalt, det kastades hattar och härjades och jag kände mig helt värdelös som mamma som skällde offentlig över en sån skitsak. Men det är verkligen frustrerande med maten och det är nästan alltid orsaken till bråk. Vet inte hur det fick till men helt plötsligt är vi påväg utan mat i magen för att se en Ronja teater. Efter den så stegade hela familjen ut ur parken med bestämda steg.
Vi packade in oss i husbilen och åkte tilll närmsta badplats! 
(null)

(null)

(null)

(null)
Kycklingsallad och bad! Alla var lite lagom avslappnade när vi rullade vidare mot Västervik. 
Vi har nu checkat in på Västerviks resort. Blev en drop in plats så vi står precis vid utgången, gör oss inget det här området är enormt så jag är glad att vi slipper knö in oss mitt i smeten. 
Blir nog bad i morgon, och lekplatsbesök.  (null)
Vi hann med ett besök i en av lekparkerna innan kvällsmaten. Här kan vi nog roa oss några dagar även om jag skulle vilja leta rätt på en lite mindre camping framöver, vi får se hur väder och viljor möts. Blir nog svårt att hitta en större camping än denna i alla fall... Kommentera

Publiceras ej