(Något enformiga rubriker men det får ni stå ut med) 

Jaha, från att varje dag har sett ungefär likadan ut så klämde vi till med så mycket innehåll vi bara kunde på en och samma dag. 
Vädret var sämre i morse så vi bestämde oss för att gå cirka två km in till Ayia Napas centrum. Hade ingen direkt plan mer än att titta på båtar och äta glass. Hade försökt googla på aktiviteter för barn utan framgång. 
Nåväl med muta om glass började vi gå. Väl inne i centrum hittad vi snabbt underhållning i form av ett minitivoli där vi uppehöll oss en stund. 


(null)

(null)
Glass blev det för att svalka oss. 

(null)

(null)
En av många attraktioner, i med en "tia" så var det bara att gasa och köra. Riktigt suspekt att åka runt på ett gosedjur. 

(null)

(null)
Vad hittar vi på härnäst?
Jo vi kom ner till hamnen och sprang på en gubbe som sålde båtutflykter. Han sålde på oss en resa med "yellow submarine" som skulle avgå precis när vi kom. Jaha, båttur? Varför inte... 

Men kunde sitta nere under vattenytan och kika ut på botten. Vi såg inte en enda fisk och det gungade något fasligt och jag kände hur paniken växte snabbt. 
Då var det mer rogivande att vara där uppe. 

(null)

(null)

Det var en kort tur på en och en halv timme och enda stoppet var en grotta en bit från hamnen. Sjuåringen var skeptisk till att bada men fick en flytväst och då var det jätte roligt helt plötsligt. 

(null)

Ärtan tyckte det var kul att åka båt i tio minuter, "framme nu?" Fråga hon hela tiden. När sen pappa och syster hoppade i vattnet fick hon panik. "Inte båt mamma, åka hem!" 
Sen kom hon på att hon var trött och när jag erbjöd att hon skulle få somna i mitt knä somna hon på två minuter. 
(null)

(null)

(null)
Resten av familjen gav sig in och utforskade grottan. Jag var en aning skeptisk till besöket men jag satt ju i båten och kunde varken säga bu eller bä, blåste gjorde det också. Kändes ju allt annat än säkert men de kom ut efter några minuter och simmade tillbaka till båten. 

(null)
Tack för den båtturen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Sen lunch på en restaurang i hamnen, inklusive lek i restaurangens lekpark och så lite ansiktsmålning på det.

(null)
Påväg tillbaka konstaterade vi att de hade utökat med skyltdockor på en del ställen... 

Vi hade hittat ett tivoli inne i centrum och de öppnade vid fem så vi hängde kvar en stund och väntade till öppning, sen blev det åka av! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Barnen fick varsitt åkband och de åkte och åkte. Sjuåringen sprang fram och tillbaka mellan karusellerna och Ärtan åkte hon med. 
"Åta den!" Pekade på alla karuseller och vi fick vackert förklara att längden inte räckte till alla gånger. 
(null)

(null)
Inte vilken korg som helst som duger, det ska var den med Mimmi. 

(null)
Masken var läskig den ville hon promt åka men redan efter första varvet tyckte hon att det räckte. "Framme nu! " skrek hon högt när vi passerade Fredrik som stod vid utgången. 

(null)
Sjuåringen är totalt orädd när det kommer till karuseller. Jag offrade mig och följde med upp i en som såg hyfsat ok ut. Blev en galen åktur så kepsen flög av,  jag skrek i panik/asgarvade hela resan och Ärtan bröt ihop där nere på marken över min reaktion. 
Tur i oturen att kepsen flög av precis där Fredrik stod. 

(null)

Vilken dag! Vi var tvungna att göra ett stopp på pizzahut för att äta lite på vägen hem. Vi kom tillbaka till hotellet vid tio tiden och barnen somnade snabbt. 
Känner att det är lagom att vila upp sig vid poolen i morgon igen efter en sån här fullspäckad dag! 


Kommentera

Publiceras ej