En av måååånga skolavslutningar man ska gå på framöver. Storsyster börjar förstaklass till hösten så det var avslutning på förskoleklassen. Sång, rektorstal, stipendiutdelning, avtackningar etc ja ni vet sånt som hör avslutningar till. 
Det hela avslutades med picknick, eller det beror ju på hur man ser det. Ärtan hade redan plundrat korgen och ätit upp nästan allt jag hade packat ner innan vi ens hade satt oss ner. Jaja några mackbitar och lite kakor fanns ju kvar. 

Var rent kaotisk innan vi var på plats. Sjuåringen hade kommit med klara direktiv om att det skulle vara lockigt hår och klänning. Även på mig?!
Tydligen var det krav på kjol eller klänning även på mammorna, "allas mammor kommer vara finklädda!"
Jaha? Fick ju bjuda till och kränga på mig en jeanskjol.

Had förberett lockarna i sjuårings hår genom att fläta det dagen innan. Hämtade barnen vid fyra för hinna hem packa matsäck, byta om och gå tillbaka lagom till de skulle samlas vid respektive klass kvart i fem. Började ju bra, båda barnen var på toppenhumör. Hämtade ärtan först som glatt rusade in och mötte storasyster på fritids med en stor kram. Storasyster delade med sig av ett äpple hon åt på till lillasyster och vi började knalla hemåt. Lillasyster skulle promt gå själv så det gick ju i lagom långsam takt. Väl framme vid övergångsstället bad jag storasyster ta henne i handen för att gå över. Det blev ju lite trixande i vilken hand hon skulle hålla sin äppelbit, storasyster tröttnade på strulet, tog äpplebiten och kastade in den i ett buskage. Det var början på en halvtimmes kaos... 

Lillasyrran blev såklart rosenrasande, delux! La sig ner på cykelbanan, skrek, sparkade och tok bölade. Jag hade händerna fulla med cykel, väskor, stövlar, påsar med skitiga kläder, tre miljarder teckningar som skulle hem efter en termin, ja ni fattar! 
Lyckades upp en sparkande unge på cykeln och gick snabbt hemåt. Storasyrran surade över att jag blivit arg och Lillasyrran var ju redan rosenrasande. Väl hemma hade ju tiden tickat på, knappt 20 minuters  marginal innan vi skulle tillbaka till skolan igen. Storasyrran var snabb och bytte om jag började fixa kaffe och annat till picknicken och lillasyster...
Hon tog hämd på storasyrran genom att riva sönder en av de finaste teckningarna hon hittade och äta(!!) delar av den! 
Ni kan ju föreställa er reaktionen från storasyrran, teckningen var ju så klart oersättlig och det finaste konstverket hon någonsin skapat och nu var den förstörd! Lillasyster blängde bara argt tilllbaka med munnen full av det välarbetade konstverket... 

Som sagt 20 minuters kaos där båda skrek nonstop, på nåt mirakulöst sätt lyckades jag i alla fall få på mig och den arga lillasyster lite finare kläder. Fixade picknicken och var faktiskt i tid till samlingen, försökte se lagom avslappnad ut fast det kändes som huvudet skulle explodera efter alla skrik och konflikter. 

Nåväl det blev en trevlig kväll som vi avslutade med att äta pizza på närliggande pizzeria. 
Nu är det sommarlov, sjuåringen är sp klart riktigt sur över att behöva vara på fritids några veckor till men jag tror hon kommer tycka att det är kul ändå. 

Här kommer en bildkavalkad! 
De fina bilderna har svägerskan Ida tagit, hon har betydligt bättre kamera i sin mobil.

(null)

(null)

(null)

(null)

Bästa kompisen hade en likadan klänning på sig vilken lycka!

(null)

(null)


Kommentera

Publiceras ej