Vaknade på lördagen av att Ärtan surade över att pappa inte låg i sängen. (Han åkte på tävling kvällen innna) Hon kasta sig ur sängen och sprang in till storasyster, klockan var halv 6?! 
Jag var helt omtöcknad av dålig sömn och smärta i kinden så jag orka inte springa efter. Slumra till en stund men blev sen väckt av storasyster som kom in med lillasyster i handen. 
"Mamma, hon har kissat i min säng" konstaterar hon urvaket. 
Mycket riktigt, hel dyngsur unge med i princip torr blöja. Bara att gå upp och ta reda på lakan, duscha av ärtan och sätta på ny blöja. 
Båda barnen ville ju inte somna om så de roade sig med varsin iPad medans jag tröck i mig lite smärtstillande och slumrade en timme till. Sovmorgon till 07:00, jippi...

Kändes i alla fall lite bättre i kinden när värktabletterna kickade in. 
Blev en sväng till tippen, fullproppad bil men ändå rekord på nio minuter från det jag klev ut ur bilen till att jag satte mig för sista gången och körde ut genom grindarna. Sjuåringen tog nämligen tid eftersom hon hatar tippenbesök så lovade jag henne att det skulle ta "knappt tio minuter" . 
Tänkte ju i mitt stilla sinne att hennes  tidsuppfattning inte är den bästa. Jag hade dock inte räknat med att hon skulle begära att få min telefon och sätta den på nedräkning på tio minuter. Fick ju springa som en skållad råtta mellan stationerna med alla sopor! 

Efter tippen åkte vi och köpte blommor till framsidans krukor. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Plantering och hjulträning. 

Till lunch kom barnens mormor så vi åkte ned på stan för att ta en fika.
(null)

(null)
Det här skulle ju kunna se ut som en idyllisk scen i samband med fikan men ack vad jag skulle ljuga då. Det var en kaosartad fika där sjuåringen surade över att det var kokos på chokladbollen och inte pärlsocker(?!). Ärtan var yrvaken och ville inte sitta still. Jag sög i mig min kaffedrink på tre sekunder för att krasst konstatera att det är helt värdelöst att fika med tjuriga ungar! 
Som om det inte kunde bli värre så hamna vi mitt under ett träd med småfåglar i så vi hade väl ren tur att de bara kom en fågelbajs på bordet!!

Eftermiddagen bestod av jobb, jag deltog med jobbet i prideparaden och stod i vår mässmonter och delade ut ballonger och flaggor. Underbart väder hela dagen! 

Söndagen bjöd också på sol, vi städade altanen och fixade hemma. Sen hade vi fikagäster på besök på eftermiddagen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Nu återstår att försöka få barnen att sova samt städa gräsmattan på alla leksaker. Sen är det måndag..! 


Kommentera

Publiceras ej