Hej!

Lite segt med uppdatering måste jag erkänna, har varit fullt upp. Jobbat och fixat i lägenheten sen har det blivit mycket "bara vara" det är så skönt att vara hemma. Men nu är det ju två hem som ska bli ett hem och hur man en gör så går det inte att undvika att flyttar man så måste man komplettera med ett besök på IKEA. JAG HATAR IKEA!!!

Suck, vet inte i vilken ände jag ska börja i, hela byggnaden ser ju skräckinjagande ut! Sen uppdelningen, man blir alldeles snurrig av alla möbler, prislappar och detaljer. Och pilarna på golvet! Är det något j-vla maraton man ska springa?! Och om man nu mot förmodan får upp ett vettigt tempo så kan man ge sig f-n på att det går såna där "par-människor" och håller handen och stoppar ens fram-marsch mot den befriande utgången. "Patrik vad tycker du om den här lampan?" Liknande fraser hör man över hela butiken och jag lider med alla Patrikarna för jag vet att de hellre hade stannat i dropp-in dagiset "lingonet" i början av butiken och spelat tvspel!

Det är ju helt osannolikt hur folk beter sig när de är på IKEA, helt plötsligt har de leagaliserat att man får låta sina barn hoppa i alla sängar och bygga kojor bland matsalsmöblerna! Och ingen ser sig för, de parkerar dessa "schabrak" till vagnar över hela den så kallade "gången" så man måste klättra över färdigmonterade kök för att ta sig fram.

Det mest obehagliga med hela stället är barnavdelningen, jag brukar ladda med några djupa andetag innan jag samlar mod och lock för öronen och sedan försöker jag i ett rasande tempo passera alla skrikande och bortskämda snoooor-unga.... förlåt, barn! Detta kan jämföras med en hinderbana på tid och har man riktigt otur förtsätter hinderbanan genom resturangen, där ljudnivån översiger fler decibel än vad som är nyttigt för den mänskliga trumhinnan.

Sen, sist men inte minst, detta förbannade lager! Stort som tre fotbollsplaner ihop och hur länge man en letar så är varan antingen slut eller ligger på fel plats. Och när man väl kommer hem kan jag garantera att det fattas något till vad man nu har köpt för möbel, eller så har man tagit fel färg på nåt! Och så tvingas man genomlida ett återbesök på denna vidriga butik!

Och nu undrar ni varför jag vill åka dit? Jo, det ska inhandlas diverse småpinaler. Det går ju inte att univika att priserna och sortimentet är "outstanding". Dock hade jag höga förhoppningar på IKEAs Webshop, underbar tanke att kunna "klicka" hem allt. Men icke! Det var ytterat begränsat utbud på webben och det är ju ingen "malm" som ska fraktas hem så jag får vackert ta mina lilla honda och åka dit. Om någon frivillig vill följa med och hålla handen vore det trevligt, men jag vägrar åka en helg eller eftermiddag. Måste ju tänka på att jag i IKEA-sammanhang är folkskygg!

Kram på er!