Sitter och tittar på efter tio, ett program som går på fyran på vardagar. Idag är morgonens besökare blondinbella med sin pojkvän och de sitter och diskuterar fenomenet blogg.

Väldigt intressant progam, Blondinbella som är Sveriges mest framgångsrika bloggare och plockar ut cirka trettiofemtusen efter skatt. Det är lagom när man precis fyllt nitton år. Men det är inte pengarna som är intressant det intressanta är att hon erkänner att bloggen till en början var ett sätt att skriva om sina fantiser. Hon började skriva som fjortonåring och allt hon skrev om förskönades kraftigt. Det var röda mattan-premiärer och champangefester som lades upp på bloggen fast det egentligen var ett vanligt biobesök en gråmulen tisdagkväll.

Men, det intressanta är att det drog läsare, och även fast sanningen om att allt var förskönat kom fram några år senare så fortsatte läsarna att läsa och succén var ett faktum. Men Bella erkänner att blondinbella är en karaktär, ett alterego som lever ett lyxliv och är äckligt klämkäck vare dag. Det kanske är det bloggandet handlar om att ljuga om det liv man egentligen vill ha, försköna den trista verkligheten. Fly in i fantasin och skaffa sig ett alterego.

Och det är nog det som krävs för att få läsare, ljuga om sitt tråkiga liv för vem vill läsa om verkligheten när man kan läsa om fantasin som har oändliga möjligheter?