God kväll!

Nackdelen med att bo i hus? Det finns ju många, men när vi bodde högst upp i en vindsvåning var det aldrig någon som letade sig upp för att tigga godis i alla fall. Och sen när är det Halloween på en måndag??
Hade precis slagit mig ner i soffan då det knackar lite försynt på dörren, tänkte att det kanske är mamma hon brukar ju dyka in vid den här tiden. Reser mig och öppnar och utanför står Batman och Scream i miniatyrformat.
-Bus eller godis?! Säger de i kör.

Suck, jag tycker inte om när barn tigger godis, speciellt inte när de hotar med bus. Vad ska de göra om de inte får godis, kasta ägg på huset? Repa bilen? Räcker det inte med påskkärringar runt påsk? Det hotar i alla fall inte med bus..
Jag svarar i alla fall barnen att jag återkommer. Stänger dörren och konsulterar med Fredrik. Ska vi ge godis eller inte? Men vi har ju inget hävdar Fredrik, när jag då föreslår hans nyss inhandlade marabou daimchoklad får jag ett bestämt NEJ!

Öppnar dörren till Batman och Scream och meddelar att nej, här blir det inget godis. Är samtidigt beredd med tofflorna på i fall jag ska börja jaga äggkastade barn. Vet ni vad jag får för svar från Batman?!
-Har du inget annat?

HALLÅ!! Vad tror ni???! Men snäll småbarnsmamma som jag är så går jag in och hämtar några ballerina kakor och häller ner i deras medhavda icapåse. Jag kikar samtidigt ner och konstaterar att tiggerirundan verkar ha gott bra, där låg både lösgodis och chokladkakor.
Batman och Scream ser inte speciellt nöjda ut men det lommar i väg i alla fall. Hinner precis stänga dörren så plingar det igen och denna gång öppnar Fredrik. Han gör klart för samtliga utklädda barn på farstukvisten att här finns minnsan inget godis på en måndag. När en av barnen förseslår pengar istället så blir det ett vänligt men bestämt NEJ.

Sen när är det ok att gå runt och tigga pengar? Jag skulle inte vilja att mina barn gick runt och tiggde pengar. Och Hallowen kan jag vara utan, det räcker att barnen tigger runt påsken. Eller vad tycker ni andra? Är det bara jag som är tjurig och tvär?