Jag känner mig full av energi! Vet inte om det beror på att jag var på ett jätte roligt yogapass nu ikväll eller så är jag lite nervös/förväntansfull inför att börja jobba igen. Jag är lite fundersam på hur jag kommer sova i natt, kommer jag kunna sova fast bebis skriker? Kommer Fredrik var snabb upp för att få henne lugn? Det återstår att se, jag sätter klockan på 05.45, hu vad tidigt men det är bara att vänja sig.

Mitt uppdrag idag har förutom att duscha varit att förbereda så mycket som möjligt för att det ska gå smidigt för "Hemmapappan" i morgon. Alla bebis kläder är tvättade och fint vikta och sorterade i hennes lådor. Blöjor, tvättservetter osv är påfyllt vid skötbordet. Mat, gröt och välling finns i skåpen. Och som en stor bonus blev köket klart idag så nu är allt som vanligt men med en bättre diskmaskin som förhoppningsvis inte ska läcka. Och skulle den mot förmodan göra det så finns det numera en matta i skåpet som ska göra att vattnet rinner fram så vi ser det och inte ner bakom rören.

Bebis var på bushumör på morgonen och skulle hålla sig vaken men hon av upp vid elva tiden så då fick jag en lucka att duscha! Halleluja!!

Tycker hela dagen bara försvann, känns helt sjukt att jag ska jobba i morgon. Sju månader har gått, vart tog den tiden vägen? Som sagt väldigt blandade känslor men jag ser framemot att Fredrik får ta över mer hemma, nu är det alltid jag som är nr ett för bebis det är ju både smickrande och jobbigt. Förhoppningvis blir hon lite mer pappig nu.

Stora tjejen, hon verkar hoppa över krypningen helt och har nu gett sig på att resa sig istället. Än så länge bara på knäna men snart kommer hon nog upp på fötterna.

Nehe, jag måste nog försöka komma i säng nu. Avslutar med en bild på min älskade femåring, hon var riktigt speedad idag, vi har börjat veckopeng. Eller rättare sagt i måndags så la vi tjugo kronor i en burk sen kom vi överens om att på söndag så får hon pengarna i burken. Men, (det finns ett men) om hon bråkat, tjafsar eller nåt annat så kommer vi ta en eller flera kronor ur burken.
Det har fungerar över förväntan, inget strul vid tandborstningen eller läggningen, det räckte att nämna burken så samarbetade hon exemplariskt. Tyvärr så verkar det svårt att sköta sig för lång tid för idag efter dagis tog hon igen för en skötsam måndag och tisdag. Hon tjafsade emot och var allmänt omöjlig, bägaren rann över när jag stod och pratade med hantverkaren i köket och hon kom ut och härjade med samtidigt. "Mamma jag måste få äta mer pepparkakor än två! Man blir ju snäll av pepparkakor och jag är inte tillräckligt snäll!!!"
(Vem kom på att upplysa femåringen om att man blir snäll av att äta pepparkakor?!!!)
Att det är ett talesätt man använder köpte hon inte, slutade med att hon skrek åt mig att jag var en bajskorv. Hon får nu bara arton kronor i veckopeng! Att kalla sin mamma bajskorv framför en hantverkare kostar två kronor!

Ska bli spännande och se hur mycket pengar det ligger i burken efter två dagar hemma med pappa Fredrik...

Som sagt, underbara unge något jobbig men underhållande på sitt sätt.