Höstlov eller läslov för skolorna rättare sagt. Inget som påverkar våra rutiner men det bjöds in till aktiviteter på biblioteket och det lät lockande när femåringen var hemma hela dagen.

Sovmorgon var det inte tal om men timmarna sprang iväg ändå. Vid tio tiden knallade vi hemifrån och letade Pokémon på vägen.
Väl nere på biblioteket var vi precis i lagom tid. Jag och bebis satt med femåringen i början men bebis har inte förstått det här med pyssel...

Som sagt vi höll oss strax utanför på en mjuk matta medans femåringen pysslade och pysslade. Efter två och en halvtimme så knorrade min mage rejält så då bönade jag att vi skulle ge upp pysslandet.

Efter bibblan så bestämde femåringen lunchställe.

Inte ofta jag ger mig på en fika med båda barnen själv men det gick över förväntan.
Påvägen hem stannade vi i lekparken i kortis för att gunga lite.

Superskoj att gunga!

Väl hemma kändes det som att mörkret föll över oss och tröttheten kom smygande. Jag slumrade i soffan medans bebis lekte på golvet och femåringen satt med ipaden. Energin räckte inte till att fixa kvällsmat så det blev kvällsmacka istället. Fredrik har fullt upp på jobbet och när jag kollade väderprognosen så insåg jag att det nog vore smart att få våra däck omlagda också.

Ett samtal senare så var det bara att åka upp med bilen. Fick båda barnen träffa sin pappa en kortis denna kväll i alla fall. Med vinterdäcken på åkte vi på pumpa-jakt. Femåringen har tjatat om halloweenpumpa att skära ut och göra lykta av i flera veckor. Jag har försökt ignorera det eftersom jag är en aning tveksam till om vi ska fira halloween eller inte. Femåringen förstår inte mitt problem och jag har väl vid ett svag ögonblick lovat henne en pumpa, nu kändes det som sista minuten och då gick det såklart inte att få tag på en pumpa i bra pris och storlek. Efter att ha jagat runt på Lövåsen så hade jag två gråtande ungar i bilen. Den ena hade tröttnat på att åka bil och den andra var rejält besviken över att vi inte fick tag på en pumpa. "Nu blir det ingen halloween!!!"
Eh? Jo, ja, nja? När ska man fira halloween egentligen? Och hur firar man? Det råder ju delade meningar och väldigt många är ju negativa till halloween. Femåringen vill ju spöka ut huset och klä ut sig och gå runt och be om godis. Men när gör man det då? Jag har hävdat bestämt att vi har påsken då får man be om godis men femåringen tycker att halloween är mycket roligare. Som sagt vi får se hur vi gör, om vi lyckas få fatt i nån liten pumpa till trappen. Känns ju som att den bara ska stå där till på fredag så det känns ju bara onödigt och besvärlig. Men som sagt jag måste ju hålla nåt jag lovar. Det blir mycket så tyvärr att man säger att man eventuellt kan göra saker för att hon ska lugna sig för stunden men sen så tappar man lusten när tex bebis är rejält tjurig. Vi skulle göra kakor idag men att göra kakor samtidigt som bebis gnäller och är arg på golvet funkar ju inte. Femåringen blir arg och tycker lillasyster bara förstör, jag försöker förklara att hon är liten och inte förstår och då får femåringen vänta. Så det blev inga kakor idag heller, men femåringen var ändå väldigt resonlig hela dagen. Tror det var bra med pyssel på biblioteket, hon pysslar mycket bättre borta här hemma vill hon att jag ska vara med hela tiden på bibblan var hon helt självgående i vetskapen att vi var precis bredvid. Känner ändå att det blev en bra måndag, en bra start på veckan.

Nu ska jag sova, i morgon är det inget planerat förutom dagis för femåringen.