Stora tjejen, eller för oss kommer hon alltid vara den lilla tjejen men nu har hon i alla fall blivit fem månader. Det firade vi med ett besök på BVC med vaccination. Hon var på toppenhumör så det gick jätte bra.
64 cm lång och 6,7 kg. Kurvan ser med andra ord bra ut.

Svårt att ligga still när det finns så mycket spännande att undersöka.

Hade en relativt jobbig natt, så fort man tror att man hittat en bra rutin så ändras den. Plus att båda barnen vaknar strax efter sex och den stora är av någon oförklarlig anledning helt speedad. Men trots avbruten sömn och hyperaktiva barn på morgonen, så känner jag mig på riktigt bra humör idag. Det kan iof bero på att vi hade städerskan hos oss idag. Obeskrivligt skönt att åka hemifrån när huset är allt annat än rent och komma tillbaka några timmar senare och mötas av rena golv och nystädade toaletter. Bara byta handdukarna och slappna av. Så skönt!

Jag och bebis åkte upp till Fredrik för att fördriva tiden men han hade fullt upp så vi åkte till Mio och prövade soffor istället.

En ny soffa står på önskelistan men jag får fortsätta önska. Vår nuvarande soffa fungerar (trots evigt tjatande) som hoppborg och börjar verkligen säcka ihop men så länge storasystern kladdar med allt från frukt till tuschpennor så blir det ingen ny soffa. Men titta kan man ju göra och fundera, första kriteriet för den nästa soffa är i alla fall att den ska kunna gå att dammsuga under. Sen får den gärna vara bekväm att sitta i också...

Efter Mio blev det lite handling på Maxi med en arg bebis sen åkte vi hem för att packa väskan inför badhuset.

Som sagt vi slumrade båda två efter lunch men var tvungna att gå upp för att hämta storasyster på dagis.

Taggad på simskolan som vanligt, idag var vi ett stort gäng som badade. Tre vuxna och fem barn, femåringarna körde simskolan en halvtimme medans vuxna och de mindre barn plaskade i lilla poolen. Sen blev det fika.

Oklart bordsskick...

Evelina äter glass och smörgås omvartannat.

Emilies bror Andreas var snäll och åkte en gång med femåringen i vattenrutschkanan sen våga hon åka själv.
"Vi går till klätterväggen!"
Hör jag femåringen ropa och drar iväg med Andreas son Elias som också går på simskolan.
Jag tänkte för mig själv att hon står väl i trappen så det är väl ingen fara plus att Andreas är med och håller koll. Det är djupt så en annan inte ens bottnar och puffar har vi ju inte med oss när hon är där för att gå på simskola. Går bort för att kolla läget efter en stund och får en chock!

- Eh? Hon kan ju inte simma så bra. Säger jag och tittar på Andreas.
"Jo hon simmar"
Och mycket riktigt, hon kastar sig ut från vägen och simmar, riktiga bentag och allt. Hon har ju simmat lite grann tidigare men aldrig på djup vatten och inte med riktiga bentag. Jag hade helt missat att hon lärt sig så bra, de har ju nötit med flyt-äggen på lektionerna har jag sett men jag trodde inte att de simmade så bra redan. Dock orkar hon inte så länge så hon behöver nöta på och bli bättre men det var ändå sån chock att se henne där i djupa vattnet utan puffar.

Hon blev så stor helt plötsligt.

Bebis tröttnade efter mer än två timmar i badhuset och det märktes på henne att hon började bli trött.
Lika bra det eftersom femåringen har kören på torsdagar också. Vi tackade för oss och bytte om och rullade vidare. Nu sitter jag i bilen utanför musikskolan med en snarkande bebis i baksätet. Hade tänkt fixa en höstsoppa till middag men fantasin och orken uteblir så det blir fil och macka istället. Det måste gå snabbt och smidigt för jag har en välbehövlig massage inbokad

Snark...