För lång sovmorgon i dag igen. Så det blev lite segt bitvis och vädret var inte med oss så bad kändes uteslutet. 
Det fick bli fiske istället! 

Det är ju som vanligt lagom omständigt att komma iväg med två barn och fiska. Det ska letas fram spön, flytvästar, myggolja och framför allt mask! 
Det sist nämnda blev iof lättast för grannens kompost visade sig vara full av feta maskar. 
(null)

(null)
Efter att ha fyllt halva burken med mask blev det en tur till ÖB för vi hittade inte alla fiskespön och ingen myggolja. 

Ärtan gick runt med maskburken och verkade väldigt nöjd med "fångsten" de stackars maskarna fick både gunga och åka dockvagn innan vi kom iväg. Det här med att fiska hade hon inte förstått innebörden av det var ju kul bara med maskinsamlingen tyckte hon. 
Flytväst gick vi bet på så vi fick ha puffarna på henne som säkerhet. 

Sen gav vi oss iväg till mitt "hemliga" fiskeställe. Det nappar garanterat alltid där och är därför rejält tacksamt att åka dit med otåliga barn. 

(null)

(null)
Som alltid lite kaotiskt innan masken är på och i vattnet men snart var vi igång. Vi hade tre spön med oss men insåg snabbt att vi bara skulle hinna med två, för som det nappade! 

(null)
Ärtan var rejält skeptisk till första fångsten. Vad hände med masken? Vad ska vi göra med fisken? 
Hon var helt klart förvirrad. 

(null)
"Den var inte dullig" 

(null)
Andra fisken var en rejäl abborre som knappt fick plats i hinken. Det rullade på och Fredrik hann knappt med att ta av fiskar och sätta på mask för storasyrran (numera storfiskaren) fick napp nån stopp. 
Ärtan höll koll på volymerna.

(null)
Ärtan var den enda som hann få i sig fika medans vi andra drog upp fisk efter fisk. 

(null)
Som sagt det drogs upp en och annan abborre. 

(null)
När jag och Fredrik var ifärd att trassla ut linan på ena spöt så ropar Storasyrran "Pappa! Jag har fått en stor fisk!"
Jaja, ropar vi tillbaka, vänta lite.
"Men jag orkar inte hålla pappa!" 
(?!)

Vi ser plasket vid vattenytan och hur hon kämpar med spöt. Så vi släpper det vi håller på med och konstaterar  att det är en rejäl fisk hon fått på kroken. 
(null)

(null)

(null)
"Stor fisk!" Konstaterar Ärtan och tittar ner i hinken där det redan är fullt av fiskar. Jag aldrig sett fisksorten, så jag skickade en bild till vår närmsta storfiskare och fick svar att det var en Sutare. Svårfångad tydligen! 
Den fick inte plats i hinken och rensa kan vi inte så den släpptes tillbaka. 

(null)
Efter 45 minuter så räknade Storsyrran att vi hade dragit upp runt 18 fiskar. Jag hade packat fika men det   hanns inte och Ärtan var nöjd med fiskandet och ville åka hem. Hon tyckte inte att det var superkul att fiska och fiskarna var ju inte så gosiga att klappa heller. Storasyrran däremot hade nog kunnat stå en timme till med tanke på vilken fiskelycka hon hade. 

Alla fiskar släpptes tillbaka utom några få som tyvärr svalt kroken. Alla var nöjda med dagens utflykt när vi stampade oss tillbaka till bilen för att skrämma bort eventuella huggormar. 
(null)

(null)(null)
Ärtan var lagom skeptisk till hela äventyret? Hon föredrar nog fiskdamm på kalas... här blev det varken mask eller fisk bara myggbett, två halkningar på bryggan och en överexalterad storasyster. Jaja, nu har vi testat det.