Ni vet trotsåldern?
Den där underbara tiden då barnet inser att det finns en egen vilja och en vilja att använda den. Det är helt enkelt väldigt mycket vilja! 

Att man glömmer är en klen tröst men jag inser ju att jag helt glömt hur storasysterns trotsålder artade sig. Har svaga minnen att hon var mer lättlurad och lätt-mutad. Eller så är det bara mitt tålamod som blivit såå mycket sämre. 

Just nu är varje dag och ibland natt (?!) en fight. "inte borsta tänderna!" "Inte strumpor!" "Du är dum!"

Sur-läppen ut och gärna ett arg skrik för att verkligen markera ovilja till sammarbete. 
Igår morse hade vi en morgon full av konflikter, det fanns inga rosa strumpor och då blev det ilska, jag fick inte borsta tänderna på henne  och när regnoverallen skulle på så körde hon "livlösa masken" så det tog en evighet att få på henne, jag var helt svett, sminket rann typ av mig. Påvägen till skolan skrek ungen i panik (som varje dag) över att jag inte cyklar utan går för att hålla storsyster sällskap som också går. Lillasyster sitter bak på cykeln och gormar "cykla mamma! Cykla!"

Suck! 
I natt vakna hon halv fem och skulle gå till dagis, ilsken som ett bi över att vi inte vill gå upp. Stod och skrek vid fotändan av sängen ända tills jag påminde henne om att det faktiskt var ganska mörkt i rummet. Då fick hon fart upp tillbaka mellan oss och somnande efter en stunds bökande. Väl nån timme senare när vi skulle upp var hon allt annat än intresserad av att gå till dagis! 
"Jag vill sova!"
Ja det ville mamma med halv fem i morse... 
(null)

(null)
Fick hjälp i köket idag... 

(null)

(null)
Varierat resultat men hon "städar" ju upp efter bästa förmåga i alla fall. 

(null)
Om någon vecka ska vi till tandläkare ska bli spännande att se hur det besöket utvecklar sig. Hoppas tandläkaren i fråga är utrustad med ett tålamod utöver det vanliga, den här ungen är svårcharmad och går inte att muta, tro mig jag har försökt! 

Tur för henne att hon är världen goaste unge några stunder per dag, de stunderna lever man på! 

Kommentera

Publiceras ej