Det blev tåget till Örebro, eller rättare sagt till Hallsberg där mamma hämtade oss så slapp vi byta. 
(null)

Vi åkte med Oslo-tåget, hamnad i restaurangvagnen där de även hade en lite "lek-hörna". Skralt utbud men Ärtan roade sig en kvart och det räckte för att resan skulle bli lite lättare. Sitta still en halvtimme kan vara jobbigt när man är två år och har myror i byxorna. 
(null)

(null)

Väl framme hos mormor hjälpte/titta vi på när hon kokade kräftor. 
(null)

Jag hade läst om en liten djurpark utanför Örebro närmre bestämt i Vintrosa. De skulle ha klappvänliga djur och vara barnvänligt stod det på Google. Ärtan var entusiastisk över att få klappa kaniner så vi åkte dit. 

(null)

Ja de kanske ser roligt ut att titta på en gris men så mycket mer var det inte. Vi fick betala 40 kronor per person, även för Ärtan alltså. Tjurig gubbe som satt i kassan som muttrade när jag frågade om man fick klappa djuren. "Nej verkligen inte, de bits!" (?!) eh? Det var ju inte direkt så det stod på hemsidan. 
(null)
De hade i alla fall ankor med konstiga frisyrer... 

(null)

(null)
Alpackorna var ju roliga att titta på en stund men inte när Ärtan står och skriker bredvid att hon vill klappa... 

(null)
Angora- kaniner.

(null)
Nej Ärtan fick helt enkelt nöja sig med att klappa stenar som var målade som kaniner.

(null)
Lagom besvikna över de dåliga utbudet i parken gick vi till fiket och tog en glass. Var inte så mycket att ropa hej över det heller. Nej Hallagårdens djurpark kommer vi inte besöka igen. 


(null)
Vi stannade på Marieberg för jag skulle leta efter en regnkappa. Ärtan ville gärna sitta i bilarna som fanns på övervåning. "Starta inte!" Sa jag vänligt men bestämt till min kära mor. När jag sen kommer ut från Lindex så ser jag hur bilen går och ungen skrattar av förtjusning, tills bilen stannar... då blev det allt annat än ett "Happy moment!" 
Arg tvååring som skriker som en stucken gris "MERA! STARTA MORMOR!!!" Och pekar argt mot kortläsaren, 26 kronor för en åktur det kan ju snabbt dra iväg. Arg, hysteriskt unge sattes i vagnen och sen var det bara att skynda sig att tjacka en regnkappa! 

(null)


Får man inte klappa kaniner får man nöja sig med att klappa tofflor. 

(null)

(null)

(null)
Kvällen spenderades hos brorsan och hans sambo. Favorit hunden Mio fick både vattenmelon, tomater och korv i mängder. 
Han äter ju allt den där hunden.
Ärtan kom på att hon kunde plocka bort alla tomater på deras tomatplantor och mata honom med, han åt så glatt innan brorsan upptäckte vad som försiggick. "Han ville ha!" Svarade Ärtan bestämd. 
(null)
Kvällspromenad! 

(null)
Idag har vi veckohandlat och bara hängt hemma. 

(null)
Paddan är "borta" så det fick bli tv på eftermiddagen istället. 

Vid sex kom resten av familjen hem. Bara ladda upp för en jobbvecka, vart tog helgen vägen?

Kommentera

Publiceras ej