Måste berätta om Ärtans senaste tilltag. Har förstått att hon är något av en utmaning på förskolan, pedagogerna brukar lite fint uttrycka det som: "hon är väldigt busig". Jag tolkar det som att hon hittar på en del hyss, vi har nog bara fått veta en tredjedel av allt hon hittar på. Men måndagens "tilltag" gick inte obemärkt förbi. Fredrik hämtade och en av lärarna bad Ärtan berätta vad som hade hänt vid utflykten. 
Ärtan skruvad på sig och tittade i marken. "Jag hade inga pengar..."
"Vi panta och fick tuggummi, men vi hade inga pengar så vi spottade ut tuggummit" (?!)
Som sagt nåt hade ju hänt och läraren hjälpte till att fylla i luckorna. 
De har återvinningstema på förskolan och bland annat så samlar de pant från föräldrarna så går de och pantar med jämna mellanrum. Det är väl något som räknas som ett "happening" över de vanliga och denna vecka var det så Ärtans tur att få följa med en liten klunga barn och en fröken för att gå till Ica nära och panta. 

Väl på Ica nära nådde ju barnen inte upp till pantinkastet så de fick vackert stå och vänta medans fröken vände ryggen till och började panta. 
Mitt emot pantmaskinen står ett antal godisautomater med tuggummi, leksaker och dylikt. 
Det var nog en lagom chockad fröken som vände sig om och får se hela skaran barn glatt stå och tugga på varsitt tuggummi.(?!)
En kreativ unge (!) med liten hand hade helt enkelt pillat in handen i utkastet på automaten och lyckas få ut tuggummi den vägen och glatt delat ut till resten av kompisgänget. 
Får väl bara vara glad att hon inte fastnade, föreställ er de samtalet "hej, din dotter sitter fast i en tuggummiautomat på Ica nära!" 
Hur som helst så fick de info om att man inte får ta tuggummi utan att betala så jag får hoppas hon inte försöker med samma tilltag igen...
(null)

De är ju underhållande på olika sätt de små ligisterna. 

Kommentera

Publiceras ej